Wendela Verstoep zou het fantastisch vinden als jong en oud aanschuiven.
Wendela Verstoep zou het fantastisch vinden als jong en oud aanschuiven. Foto: Cees Reichard

Brainstormsessie voor opstarten dorpscafé

Algemeen

Een nieuw initiatief in Polsbroek

Op vrijdag 26 mei willen enkele inwoners uit Polsbroek een brainstormsessie houden voor het opstarten van een dorpscafé met als doel ‘verbinding’. Contacten leggen met dorpsgenoten, verbinden van generaties en delen van elkaars interesses. Een nieuw initiatief in het dorp om elkaar beter te leren kennen.

Woordvoerder Wendela Verstoep vertelt dat een gebrek aan sociale voorzieningen tijdens een wandeling met burgemeester Laurens de Graaf al is besproken. Hier kwam duidelijk naar voren dat sociale ontmoetingspunten verdwenen zijn. De inwoners hebben weinig mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Om dit probleem aan te pakken geeft Verstoep aan dat ze met een kleine groep voorbereidende plannen is gaan maken voor het starten van een dorpscafé.

Door middel van een brainstormlunch willen we het hele dorp erbij betrekken. Deze zal zijn op 26 mei om 12.00 uur en starten in het zaaltje van Dorp66. De conceptplannen zijn gemaakt, de gemeente erkent de nood en heeft al een toezegging gedaan voor dit mooie plan. We willen starten met een lunch op vrijdagmiddag, verder staat nog niets vast. Men kan ideeën uitwisselen en meedenken aan een vervolgplan. Ze zou het fantastisch vinden als jong en oud aan zullen schuiven.

Verbinding

Verstoep vindt dat de bewoners in Polsbroek weinig mogelijkheden hebben om verbinding met elkaar te hebben. “Het zou mooi zijn als generaties verbonden worden. Er zijn weinig centrale voorzieningen. Er is wel een vrijwilligerswinkel waar men elkaar kan ontmoeten. Maar verder zijn er weinig mogelijkheden. Met elkaar kan je heel veel doen en kan je het dorp krachtiger maken. Er is eenzaamheid achter de deuren en door verbinding kan je veel voor elkaar betekenen. Daarom hoop ik dat er veel enthousiaste Polsbroekers zullen komen. Let wel: het speerpunt is enthousiasme. Iedereen die geïnteresseerd is, nodig ik uit om te komen. De brainstormsessie is geheel vrijblijvend. En graag iets lekkers voor de lunch meebrengen om het delen met elkaar te symboliseren”, aldus Wendela Verstoep.

Cees Reichard

Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 16 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00