Zij maakten de twee minibiebs:v.l.n.r. Lars van Noordenburg, Jord Philippi, Luuk Ansems en Frank Goes.
Zij maakten de twee minibiebs:v.l.n.r. Lars van Noordenburg, Jord Philippi, Luuk Ansems en Frank Goes. Margreet Nagtegaal

Nieuwe Minibieb in speeltuin het Snelle Akkertje

Algemeen

Op een zondagmiddag in november werd de buurt rondom de speeltuin aan de Laan van Snelrewaard opgeschrikt vanwege een harde knal van vuurwerk die de minibieb in de speeltuin het Snelle Akkertje volledig verwoestte. Iedereen was ontdaan over de zinloosheid van deze daad. Joyce de Ruiter Hoogendoorn, de initiatiefneemster van de minibieb liet het er niet bij zitten en bedacht een plan om van het negatieve iets positiefs te maken.

Op woensdag 9 maart was het zover. Er was feest rondom en in de speeltuin omdat maar liefst twee nieuwe minibiebs konden worden onthuld. De burgemeester en de twee wijkagenten waren daarbij aanwezig, net als op die zondagmiddag in november.

Joyce had in de tussenperiode leerlingen van Yuverta in Montfoort, waar ze zelf werkzaam is, een opdracht gegeven om een nieuwe minibieb te bouwen. Vier jongeren, allemaal vierdejaars, kregen een prestatie opdracht die ze moeten uitvoeren. Lars van Noordenburg, Jord Philippi, Luuk Ansems en Frank Goes gingen twee aan twee aan het werk. Ze kregen 50 euro te besteden, van de burgemeester, maar hadden dat eigenlijk niet nodig omdat ze op andere manieren aan goed hout konden komen. De minibieb was best nog een uitdaging. “Het glaswerk erin, de deurtjes in verstek maken, de deurtjes goed pas enzovoort.” Alle vier hebben veel van deze opdracht geleerd. “Ik heb geleerd te lamello-en. En straks moet je ook opdrachten uitvoeren op je werk.” Ze kregen allemaal een goede beoordeling. De minibiebs zien er inderdaad keurig uit.

Een hele middag feest in de speeltuin

Joyce had van het feest een reuzenfeest weten te maken. Er was een gratis poffertjeskraam en springkussen gesponsord door de Coop en Yuverta, een heuse suikerspin-machine, en gratis stoepkrijt van Kids by Liss met bijbehorende stoep tekenwedstrijd. En overal zag je leerlingen van Yuverta die hielpen met het rondbrengen van poffertjes, het maken van suikerspinnen en wat verder nodig was.

Om 13.00 uur mocht burgemeester Danny de Vries de twee minibiebs tevoorschijn toveren. “Ik sta hier met een dubbel gevoel. We hebben echt geprobeerd de daders te achterhalen en ze verantwoordelijk te stellen. We weten wie het gedaan hebben maar strafrechtelijk is het niet gelukt.” Hij benadrukt dat het mooi is wat daarna tot stand is gekomen. De twee wijkagenten geven even later een cadeau aan Joyce, een boek voor de minibieb met de titel; De wijkagent! Ook de kinderen en leiders van Yellow Bellies zijn aanwezig en hebben een aantal mooie boeken voor de minibieb.

Iedereen is blij dat er in de speeltuin weer een minibieb staat, die werd erg gewaardeerd en zoals Joyce zelf zegt, “Het lijkt iets kleins maar ik vind het belangrijk dat dit er is.”

In een giftenpot voor hulp aan Oekraïne kwam nog 135 euro terecht. Dat wordt naar giro 555 overgemaakt. En zo werd één negatieve daad omgezet naar allemaal positieve.

Margreet Nagtegaal

Burgemeester Danny de Vries opent de nieuwe minibiebsamen met Joyce en aanwezige kinderen.
Van de twee wijkagenten kreeg Joyce een boek voor de minibieb:'De Wijkagent'.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 6 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 8 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 13 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00