drs. Hoo Man Chan
drs. Hoo Man Chan Foto: Tony Hardenberg

Cursus kunstgeschiedenis in Haastrecht

Algemeen

De culturele stichting Haastrechtse Kring organiseert samen met cultuurwetenschapper drs. Hoo Man Chan een tweetal middagen die in het teken zullen staan van de beginperiode van de Nederlandse moderne kunst met als titel ‘Van abstracte kunst tot magisch-realisme’. De cursus vindt plaats op maandag 20 en 27 maart om 14.00 uur in het ‘t Raedthuys van Haastrecht. Inschrijving via www.haastrechtsekring.nl

Met Mondriaan’s baanbrekende schilderijen vangt de modernisering in de Nederlandse kunst op een radicale manier aan. Vanaf begin 20ste eeuw verschijnen veel kunstenaars ten tonele die de Nederlandse kunst sterk vernieuwden:

Jan Sluijters en Kees van Dongen geven kleuren geïntensiveerd weer, Jacoba van Heemskerk en Theo van Doesburg abstraheren herkenbare vormen tot universele vlakken. Behalve kleuren en vlakken, krijgt traditionele figuratie bij weer een ander type kunstenaars een nieuw elan: Jan Mankes en Charley Toorop vernieuwen de traditie van het realistische schilderen en leiden de weg richting het Magisch Realisme die we bij Pyke Koch en Carel Willink zien.

Afbeelding
Corry Roest draagt Andante Uitvaartbegeleiding over aan vertrouwde gezichten 6 uur geleden
Afbeelding
Een cheque voor de jeugdbrandweer Linschoten 7 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen omtrent tijdelijke opvang in klooster 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente faciliteert tijdelijke opvang in Haastrecht 9 uur geleden
Afbeelding
Raadsvergadering Montfoort 10 uur geleden
Afbeelding
Gelijke spelen voor Montfoort en Haastrecht 11 uur geleden
Afbeelding
Belevingsgerichte gangen in De Wulverhorst 27 mrt., 19:00
Afbeelding
Hij was geen bezemleuner 27 mrt., 18:00