Afbeelding
Foto: pr

Jubileumconcert Gouda’s Liedertafel in Haastrecht

Algemeen

Op zondag 12 februari viert Gouda’s Liedertafel haar 100-jarig jubileum in de Hervormde Kerk van Haastrecht met prachtige muziek van onder anderen Verdi, Schubert en Vangelis. Dit concert wordt georganiseerd door de culturele stichting Haastrechtse Kring en Podium Oudewater.

In het programma werken als Das Morgenrot uit Nabucco van G. Verdi, Wolga Ei Oechnjem van Sj. Djesachar, delen uit Deutsche Messe van Fr. Schubert en Abendfrieden van Fr. Schubert. Verder moderne muziek zoals Wonderful World, Jacobs ladder, Rivers of Babylon, If I only had time en Conquest Of Paradise.

Op 7 januari 1923 kwamen de mannen van het Sigarenmakerskoor DES (Door Eendracht Sterk) en het Mannenkoor DOK (Door Ontspannig Kunst) bij elkaar in sociëteit Concordia aan de Westhaven in Gouda om een besluit te nemen: doorgaan of stoppen. Ze kozen voor doorgaan met elkaar, en tevens voor een nieuwe naam: Mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Een eeuw later is het koor nog steeds een begrip in Gouda en ver daarbuiten. Er werden vele concerten gegeven, zowel in binnen- als buitenland. Dikwijls was dat in samenwerking met een plaatselijk koor of een muziekvereniging. Het repertoire, dat regelmatig ververst wordt, bestaat voor een groot deel uit een selectie van de grote operakoren en de bekende mannenkoorliederen. Maar ook de modernere muziek staat steeds vaker op het programma.

Toegang 10 euro (tot 18 jaar gratis). Kaarten bestellen online via haastrechtsekring.nl
Of bel 06 27197357 of aan de kassa (alleen contant).

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00