Afbeelding
Foto:

‘Hartjes op de fiets’ gestopt

Algemeen

‘Hartjes op de fiets’ nemen afscheid. Acht jaar geleden ontstond spontaan een eerste actie, die er met name op gericht was om de fietsveiligheid van jonge kinderen in Montfoort veiliger te maken. “In de afgelopen acht jaar hebben we heel veel gedaan. Veel voor, maar de laatste jaren vooral achter de schermen”, zo laten initiatiefnemers Tanja, Christel en Nienke via Facebook weten.

“Met jullie steun kwam er een hoge attentiewaarde bij de Gemeente Montfoort. Dankzij de crowdfunding konden we eigen verkeersborden ontwerpen en plaatsen. Dit was uniek in Nederland! We namen deel aan carnavalsoptochten, gaven 101 interviews en hadden de aandacht in de kranten. Hart van Nederland kwam op bezoek, we stonden op de lentemarkt en hielden een actie tegen parkeren in het park. Verder waren er nog meer toffe dingen bij Veilig Verkeer Nederland.”

Veel werd bereikt door ‘Hartjes op de fiets’, maar niet alles. De afgelopen jaren leek het stil, maar timmerden de dames nog hard aan de weg: “Graag hadden we onze missie bekroond met een natuurspeeltuin in het Stadspark. Helaas hebben we dit na jaren inzet niet van de grond kunnen krijgen, omdat we hierin niet de nodige steun van de gemeenteraad ontvingen. We hebben hiervan wel geleerd om heel veel engelengeduld op te brengen. En soms komen nu eenmaal niet alle wensen uit.”

Tanja, Christel en Nienke spreken een dankwoord uit aan eenieder die ‘Hartjes’ gesteund heeft: “Via deze weg willen wij jullie ontzettend bedanken voor al jullie enthousiaste reacties, vragen en sponsoring. Wij koesteren deze acht jaar, vol met fijne herinneringen. Met heel ons hart hebben we er van genoten!” ???

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 55 minuten geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 1 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 6 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00
Afbeelding
Vijf ooievaarsnesten in Haastrecht 28 mei, 19:00