Coby Feller aan haar tafel met mozaïekwerkstukken van de cursisten.
Coby Feller aan haar tafel met mozaïekwerkstukken van de cursisten. Margreet Nagtegaal

Mozaïekbank Kleine Gracht

Algemeen

Het plan om een mozaïekbank te maken voor het parkje bij de Kleine Gracht aan de IJsselvere in Oudewater is vanwege corona even de kast in gegaan. Maar gelukkig kan het weer opgepakt worden. Het wordt de zesde mozaïekbank in Oudewater.

Initiatiefneemster Coby Feller heeft er weer zin in om met een nieuwe mozaïekbank te beginnen. Het geld dat nodig is voor de aankoop van de bank is er grotendeels. “Nog een klein bedrag is nodig, maar dat komt vast goed.”

Het is de bedoeling dat de mozaïekbank aan de Kleine Gracht komt te staan, tussen de twee andere banken die er nu staan. Het parkje is een paar jaar geleden heringericht. Netjes en strak. Het ziet er keurig uit. “Maar een mooie en fleurige mozaïekbank zou het parkje nog mooier maken,” aldus Coby. Ook buurtbewoner Janine Schoonderwoerd heeft zich al ingezet voor het mozaïekbankje. Al voor de coronacrisis heeft ze geflyerd in de straten er omheen om de buurt zoveel mogelijk te betrekken. Dat leverde al sponsoring op en ook wil een aantal bewoners meehelpen bij het mozaïeken. Er kwamen voorzichtig al wat ideeën binnen om op de bank te zetten.

Het thema van de bank wordt; bloemen en ...
Het mag een fleurige bloemenbank worden

“Maar wat we binnenkregen is nog niet genoeg! We zoeken nog gedetailleerde tekeningen die we op de bank kunnen zetten.” Coby vraagt of mensen zelf een ontwerp willen proberen te maken. “Liever geen foto’s, maar echt gedetailleerde tekeningen.” De uitstraling van de bank mag heel vrolijk worden met prachtige bloemen. Daarbij kunnen natuurlijk andere zaken op de bank komen, die bij deze specifieke plek horen. Uiterlijk tot 12 maart kunnen tekeningen ingeleverd worden. Van de ingezonden tekeningen wordt dan het uiteindelijke ontwerp gemaakt. Hoe leuk zou het zijn, als jouw tekening op de bank komt te staan?

Met de andere mozaïekbanken hielpen gemiddeld 25 vrijwilligers mee. In de afgelopen periode gaf Coby ook mozaïekles en vanuit die groep hebben mensen zich verder ontwikkeld in kniptechnieken en creativiteit. Een aantal van hen zal ook meedoen met de mozaïekbank. “Dat is heel fijn. Maar iedereen kan meedoen en zich opgeven. Het geeft echt niet als je geen ervaring hebt. Er mogen altijd mensen bij.”

Maar eerst het ontwerp dus. De lijntekeningen van de bank zijn via de website oudewaterzitgoed.nl te downloaden. Of ophalen aan de Lange Burchwal 80. Er wordt gestart met mozaïeken zodra de regels vanuit het RIVM dat toelaten. De locatie waar er gemozaïekt kan worden is op dit moment nog niet bekend.
Je ontwerp kun je sturen naar oudewaterzitgoed@gmail.com

Margreet Nagtegaal

Janine Schoonderwoerd op de plek waar de zesde mozaïekbank komt te staan.
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 7 minuten geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 3 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 5 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 8 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 22 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter gisteren
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 1 mei, 14:00