Huidige polderdichter Teus Stouthart zwaait af als polderdichter.
Huidige polderdichter Teus Stouthart zwaait af als polderdichter. pr

Verkiezing nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard

Algemeen

Eind september 2022 vindt voor de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende twee jaar de verkiezing van de Polderdichter plaats. Voor de achtste keer kunnen regiodichters strijden voor deze bijzondere en eervolle titel.

De organisatie is in handen van de kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard. Zij roept alle dichters op, ervaren en in de dop, jong en oud, stil en opvallend, vernieuwend of traditioneel om aan deze verkiezing mee te doen. Om voor deze titel in aanmerking te willen komen wordt men verzocht drie passende gedichten in te sturen naar het e-mailadres: polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

De nieuwe polderdichter zal op een eigen manier schrijven over wat er leeft en gebeurt in de Krimpenerwaard. Bezingt wat hem/haar raakt in het landschap, in het dagelijks reilen en zeilen of in de politiek. Men zal minimaal vijf keer per jaar een nieuw gedicht aanleveren.

De huidige polderdichter, Teus Stouthart sluit zijn polderdichterschap in september af. Ondanks de coronajaren met weinig culturele activiteiten, heeft hij veel gepubliceerd. Zij gedichten staken mensen vaak een hart onder de riem. In oktober 2021 schreef hij een tekst voor de muzikale compositie ‘Circles of Consolation’ van Klaas Coulembier. Een lied dat als bezinningsmoment na corona op diverse plaatsen in de Krimpenerwaard door koren is uitgevoerd.

Voor meer informatie en de deelnemersvoorwaarden voor de verkiezing zie: www.kunstwaard.nl of ga naar de facebookpagina van Polderdichter Krimpenerwaard.

Cees Reichard

Afbeelding
Afbeelding
Kampioenen 22 minuten geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 14 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 15 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 16 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 21 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 23 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg gisteren
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00