Prins Boutie.
Prins Boutie. pr

Mascotte Boutie wordt Prins Carnaval bij Les Boutonniers

Algemeen

Tijdens het online 11e van de 11e afgelopen zaterdag heeft carnavalsvereniging Les Boutonniers een nieuwe prins onthuld. Het is niemand minder dan hun eigen mascotte, "Boutie". Deze vrolijke carnaval vierende leeuw zal Knopengein voorgaan in de "thuis-polonaise". Zijn Prinsennaam is Prins Boutie le Lion de Bouton en zijn thema zal zijn: Knopengein in het Circus.

Een avondvullend programma was er samengesteld met diverse leuke artiesten. Maar voordat de eerste act op het toneel verscheen werd er afscheid genomen van de Prins van vorig jaar. Prins André le Chef de Mission werd middels een heuse goocheltruc van zijn Prinselijke versierselen ontdaan en kan weer als "normale" inwoner van Knopengein door het leven. De voormalige prins reageerde: "We hebben gekeken naar wie we in dit rare jaar naar voren kunnen schuiven als onze prins…. Het zijn van Stadsprins van Knopengein betekent normaal gesproken dat er ook heel veel leuke activiteiten en bezoeken (scholen en senioren) aan vast zitten. Dat kunnen we een Prins dit jaar niet bieden, en dus is dit het alternatief geworden."

Wie er in het pak zit blijft overigens een mysterie. Hij geeft aan zelf niet eens te weten wie erin zit, maar daar gaat het volgens hem ook niet om. "Het is genoeg te weten dat Boutie al tientallen jaren onze trouwe mascotte is die dit jaar de eer heeft om onze Prins te zijn." Het Online Live Stream Festival vond André erg leuk. Vanwege de coronamaatregelen woonde hij het zelf bij vanaf de bank, via internet. Het feest werd vanaf een geheime locatie zo de woonkamers van Knopengeiners in gestreamd. De avond werd gepresenteerd door het duo Rona en Cor.

Na optredens van DJ John, De Alpenzusjes, Arjon Oostrom en Party DJ Marco was het om 23.11uur tijd om de nieuwe Prins van Les Boutonniers bekend te maken. In een rookgordijn op het podium werden langzaam maar zeker de contouren van de nieuwe Prins zichtbaar. Na de bekendmaking waren er nog optredens van de Partyfriex, Schorre Chef en MC Vals, zanger Ruben en werd de avond afgesloten door de Special Crew. Om 02.00uur was de koek op en werd er afscheid genomen van de vele duizenden kijkers. Dank was er voor de vrijwilligers, de sponsors maar ook voor overheidinstellingen die deze Live Stream Festival avond mogelijk hebben gemaakt.

In dit alternatieve jaar zal de alternatieve Prins de feestgangers voorgaan in diverse alternatieve evenementen die Carnavalsvereniging Les Boutonniers in petto heeft. De vereniging gaat proberen om op alle momenten dat men in een normaal jaar een activiteit mag verwachten met een alternatieve (Corona Proof) activiteit in de lucht te komen. De carnavalsvereniging roept dan ook op: "Blijf hiervoor onze media berichten en ook de social media in de gaten houden!"

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 5 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 7 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 12 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 15 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00