Prins Carnaval en zijn gevolg.
Prins Carnaval en zijn gevolg. Marina Kemp

Geen carnavalsoptocht ... maar wel een nieuwe stadsprins voor Knopengein

Algemeen

‘We willen we het carnavalsgevoel in Knopengein groot houden’

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Carnavalsvereniging Les Boutonniers maakte de nieuwe Stadsprins van Knopengein (Montfoort) bekend in verenigingsgebouw St. Joseph te Montfoort. Vanwege de Corona maatregelen gebeurde dit al aan het eind van de middag met gecontroleerde bezoekers die aan lange tafels moesten blijven zitten. Desondanks werd het een gezellig feestje, liet de organisatie weten.

Na eerst afscheid genomen te hebben van Prins Boutie, de Prins van vorig jaar, werd door de leden van Les Boutonniers een wel heel speciale aflevering van ‘Vis TV’ getoond. Op de schermen was een onbekende visser bezig de Montfoortse wateren af te struinen om een mooie vis te vangen. In de Grote Gracht, de Kleine Gracht, de Hollandsche IJssel en ook in de Voorgracht gooide hij zijn hengel uit om te kijken of ‘ze wilden bijten’.

In de Voorgracht was het raak en wilde de hengelaar maar één ding: hij wilde zijn vangst aan het publiek in de St. Joseph laten zien. Nog altijd onherkenbaar gekleed kwam de visser de zaal van de St. Joseph binnen om zich op het podium van zijn regenjas en zuidwester te ontdoen. Daar stond hij dan: Wesley van Engelen is de nieuwe Stadsprins van Knopengein.

Wesley zal het komende seizoen de Carnavalsvierders in Knopengein voorgaan als Stadsprins Wesley le Pêcheur (Wesley de Hengelaar). Wesley is 33 jaar en nu vier jaar lid van Les Boutonniers. Hij is de oudste van drie broers uit een Montfoortse Carnavalsfamilie.

Vader Koos ging hem jaren geleden als Prins bij Carnavalsvereniging De Brugzichters al voor en ook zijn broer Kevin was al eens Prins bij Les Boutonniers. Wesley woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Woerden. Naast zijn gezin en het Carnaval is de hengelsport de grote passie van Wesley en voelt hij zich op feesten erg op zijn gemak, daarom ook zijn thema: ‘Als een vis in het water in Knopengein’.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Michael, Terus en Kevin en uiteraard ook de Raad van Elf geïnstalleerd. Ondanks de beperkingen vanwege de coronaregels was het erg gezellig en kijkt de vereniging weer terug op een mooie bekendmaking.

Geen optocht

Helaas is er ook minder nieuws te melden vanuit het Knopengeinse. Er gingen al wat geruchten rond, maar Carnavalsvereniging les Boutonniers heeft met pijn in het hart besloten de optocht op de Carnavalszondag ook aankomend Carnaval af te gelasten. Een optocht als we in Knopengein gewend zijn zal als buitenevenement gelden en de huidige regels die daarmee gepaard gaan zijn voor de vereniging niet haalbaar. Het controleren van alle bezoekers en deelnemers op QR-codes en/of vaccinatiebewijzen en de hele route afsluiten is gewoonweg niet te realiseren.

Ondanks dit heeft Carnavalsvereniging Les Boutonniers wel weer heel veel zin in het komende Carnavalsseizoen en hopen ze toch met meer andere evenementen wel het Carnavalsgevoel in Knopengein groot te houden.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Gehoord 1 uur geleden
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 15 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 16 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 17 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard gisteren
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00