Afbeelding

Kerstverhaal ondanks kou en gladheid druk bezocht

Algemeen

Vrijdagavond 16 december trotseerden zo’n 400 deelnemers de vrieskou en gladheid om het Kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus mee te maken in het centrum van Haastrecht.

Route van het verhaal

Een uitgezette route leidde de wandelaars langs allerlei onderdelen van het Kerstverhaal. Zij werden welkom geheten met muziek, kwamen langs de vertellende profeet en zagen de engel die vanaf de kerktoren de boodschap aan Maria bracht. In de kerk ontmoetten de wandelaars Maria en Elizabeth, en werd er prachtig gezongen en muziek gespeeld. Hierna ging de route langs de werkplaats van Jozef. Hij werd toegesproken door een engel, hij twijfelde om met Maria te trouwen, omdat ze niet zwanger was van hem.

Bij de Liezeweg werd er een bevel van keizer Augustus uitgevaardigd.

Bij de scholen zagen zij Jozef met twee echte ezels. Deze had hij gekocht voor Maria, om de reis voor Maria makkelijker te maken.

De wandelaars kwamen langs de herders in het veld, waarbij de echte schapen de aandacht van de kinderen onder de wandelaars trokken. In de herberg in de Barnabaskerk, was muziek en een indrukwekkende kerststal.

Er werd geluisterd naar nog meer muziek in de ThuisHaven, waar muziekvereniging Concordia voor zorgde.

In de gereformeerde kerk troffen de wandelaars Jozef, Maria en het kindje Jezus aan en ook daar was muziek en werd er mooi gezongen door een koor.
Als afsluiting konden de wandelaars onder het genot van warme chocolademelk of een glaasje glühwein napraten over de wandeling.

Vrijwilligers

De bijzondere uitbeelding van het Kerstverhaal is te danken aan de inzet van heel veel vrijwilligers. Waardering werd door veel mensen hardop uitgesproken.
De wandeling was een initiatief van het Hapis (de gezamenlijke kerken in Haastrecht) en is eventueel terug te kijken op www.vimeo.com/almafilmproducties/kerstwandeling-haastrecht-2022

Mireille van der Ham

Het dreigende bevel namens keizer Augustus.
Afbeelding
In de Barnabaskerk hoorden de wandelaars aandat er echt geen plek meer was in de volle herberg.
Jozef vertelde Maria het goede nieuws over de gekochte ezel.
Afbeelding
Jozef, Maria en het kindje Jezus in de gereformeerde kerk.