Afbeelding
Mireille van der Ham

Tinus en Marja Vergeer

Algemeen

Tinus en Marja Vergeer wonen in een gezellig sfeervol huis aan de IJssel in Haastrecht. Het huis is vroeger van Tinus zijn oma geweest, hij heeft het helemaal opgeknapt.

“Ik heb 48 jaar in de bouw gewerkt en ben afgelopen jaar met pensioen gegaan. We zouden eigenlijk op mijn laatste dag op het werk een feestje hebben, maar dat kon op dat moment niet vanwege corona. Gelukkig hebben we dat in september alsnog kunnen vieren in het vernieuwde gemeentehuis”, vertelt Tinus. 

Zijn vrouw Marja, oorspronkelijk uit de Vlist, moet nog ruim één jaar werken voordat zij van haar pensioen mag gaan genieten. Zij vertelt; “Ik werk nog veel te graag. Dit jaar werk ik ook met kerst. Dat vind ik juist fijne dagen om te werken. Ik werk in de zorg en kom bij cliënten thuis. Zulke dagen als met kerst zijn net even anders, je geeft een client wat extra aandacht door even wat met ze te drinken of een spelletje te doen. Vaak hebben ze dan gezellig een kerstboompje staan. De hele sfeer is gewoon leuk.”

Tinus en Marja hebben drie kinderen waarvan een zoon in Zwitserland. “Hij komt dit jaar niet naar Nederland met de kerst”, vertelt Tinus. “Dat is ook helemaal prima, vorig jaar is hij wel geweest. We willen er ook juist geen verplichting van maken.” “Nee, geen verplichting.” vult Marja hem aan. “Iedere dag moet leuk zijn, niet alleen met kerst.” De kerstdagen worden bij Tinus en Marja gevuld door een dag naar hun dochter en haar gezin te gaan, daar is hun andere zoon ook bij.
“Daar doen we dan spelletjes met de kleinkinderen en eten we lekker met elkaar.” zegt Marja. “En tweede kerstdag komen mijn broers en zussen. Dan is er een kans dat we weer iets laten bezorgen, om de lokale ondernemers te steunen.”

Marja vertelt dat het door de Corona wel allemaal anders geworden is. “Vroeger zaten we met de hele familie bij elkaar, zowel met kerst als met nieuwjaarsdag. Maar we komen beide uit een grote familie, dus dat kan nu allemaal niet.”

“Oudejaarsavond vieren we meestal met vrienden, dan zijn we met z’n achten. Dat is nu ook allemaal even afwachten wat kan en wie het ziet zitten.” zegt Marja.

Als wens voor 2022 zegt Marja dat het misschien gewoon heel cliché is; wereldvrede. “Er is zoveel ellende op de wereld.” Verder zegt ze; “Onze dochter en schoonzoon verwachten hun 3e kindje in het nieuwe jaar, we hopen er weer een gezond kleinkind bij te krijgen.”

Tinus heeft als wens dat mensen niet alleen hun rechten gebruiken, maar ook hun plichten gaan inzien.
“Denk ook eens om de medemens.”

Mireille van der Ham

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 48 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00