Afbeelding
Foto: Bert van der Horst.

Stamppottocht Old Water Dragons

Algemeen

Het was fris afgelopen zaterdag 20 november. Maar daar lieten de 100 peddelaars zich niet door afschrikken. In maar liefst zes drakenboten gingen zij van start met een 200 meter-race op de Grote Gracht; het was het begin van de stamppottocht die jaarlijks georganiseerd wordt door drakenbootvereniging Old Water Dragons. Een tocht als afsluiting van het seizoen waar ook andere verenigingen graag voor naar Oudewater afreizen.

Debora de Vlieg vertelt: “Na deze start vervolgde de tocht zich over de Lange Linschoten. Eenmaal aangekomen in Linschoten leken de boten onthaald te worden door heel veel kinderen, maar die eigenlijk in afwachting bleken te zijn van de Sint. Gelukkig voor hen liet de Goedheiligman niet lang op zich wachten. Een tussenstop met een warme snack was ingelast bij het Wapen van Linschoten waarna de sportievelingen de kou weer trotseerden en de tocht vervolgden richting Montfoort waar zij bij Hans Vos bandenservice weer op konden warmen met een kom hete erwtensoep en een glaasje limoncello. Vervolgens gingen de boten door de sluis voor het laatste stuk over de Hollandsche IJssel en terug naar Oudewater. Onderweg werden de ‘draken’ nog getrakteerd op warme chocolademelk met rum bij familie van een van de peddelaars die langs de IJssel wonen. De dag werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet, verzorgd door Anton van Hemert. Al met al was het een zeer geslaagde, gezellige en sportieve dag.”

Aad Kuiper

Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00