Opa Han Buijze en kleindochter Ninemaken de vogelhuisjes weer in orde.
Opa Han Buijze en kleindochter Ninemaken de vogelhuisjes weer in orde. Siem van der Burg

Ecopark in Linschoten nu nóg vogelvriendelijker

Algemeen

De eendenbroedkorf, die Lydia van der Weide ooit tijdens een workshop maakte, kreeg een mooie plaats in het Ecopark in Linschoten. Onder het toeziend oog van een aantal vrijwilligers van ‘Linschoten Natuurlijk’ werd de korf door vogelkenner Gijs van Kempen vakkundig geplaatst. Ook werden er in allerlei soorten en maten nieuwe nestkastjes opgehangen.

Het Ecopark is daardoor nu nog vogelvriendelijker dan het al was. Recent werd er al een grote huiszwaluwentil geplaatst en is de wal voor oeverzwaluwen weer strakgetrokken. Vorig jaar werd er een grote bijenstal gebouwd en nu werd dus de broedkorf geplaatst, nieuwe netkastjes opgehangen en oude nestkastjes leeggehaald (om volgend seizoen weer door vogels gebruikt te kunnen worden). “Het was zeker niet de laatste verandering of toevoeging van het ecopark”, zegt Han Buijze. “De aanwezige vrijwilligers van ‘Linschoten Natuurlijk’ maken alweer nieuwe plannen. We willen binnenkort de diversiteit en hoeveelheid aan bloemen en planten verder vergroten om nog meer vogels aan te trekken. Tijdens de volgende klusronde wordt de valkenkast (waar jaarlijks in gebroed wordt) gerenoveerd. De plannen kunnen we maken omdat we enthousiaste- en kundige vrijwilligers hebben, maar zeker ook door de zeer gewaardeerde financiële steun en adviezen die we krijgen vanuit de gemeente Montfoort-Linschoten”.

“Het ecopark wordt niet alleen goed bezocht door vogels maar ook door geïnteresseerde natuurliefhebbers”, zegt vrijwilliger Lia Boor. “De bijenstal heeft het afgelopen seizoen heel veel bezoekers getrokken. Een bezoek aan het Ecopark is een aanrader voor jong en oud die van dichtbij de natuur willen ervaren”. Het Ecopark ligt bij het Weidepad aan het einde van de Jacob Barneveldstraat in Linschoten.

Siem van der Burg

Gijs van Kempen krijgt de eendenbroedkorf aangereiktdoor Lydia van der Weide.
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 11 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 12 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 13 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 16 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 20 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 21 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00