Zo'n honderd kunstliefhebbers kwamen af op de expositie T in 't Atelier.
Zo'n honderd kunstliefhebbers kwamen af op de expositie T in 't Atelier. Sjoukje Dijkstra

Expositie ‘Thee in ‘t Atelier’ trekt zo’n honderd bezoekers

Algemeen

Ondanks het wat druilerige weer had het Montfoort Kunst Collectief (MKC) een succesvolle T in ‘t Atelier achter de rug. Rond de honderd bezoekers kwamen af op de expositie, van wie een aantal ‘t Atelier voor het eerst bezocht.

Drie kunstwerken werden er verkocht. Niet het doel van de expositie zelf, maar volgens Piet de Wildt (voorzitter van het MKC) een mooi resultaat. Hij zegt allemaal positieve en verraste reacties te hebben gekregen. “Veel bezoekers hadden niet verwacht zulke mooie kunst aan te treffen. Sommige bezoekers die zelf ook met kunst bezig zijn, zouden zich wel graag willen aansluiten bij zo’n kunst collectief.” Uit reacties van bezoekers bleek ook dat de diversiteit in kunstwerken ze aansprak. De twintig kunstenaars die hun kunst exposeerden, gaven maar wat graag en trots uitleg bij hun kunstwerken.

Onder het genot van een kopje thee keken kunstliefhebbers rond op de werkplekken van de schilders en beeldhouwers die werken met verf, in steen, met hout, klei, papier en andere natuurlijke materialen. Tot 21.00 uur was het mogelijk de expositie te bezoeken. Wat Piet betreft een geslaagde expositie. Hij blikt tevreden terug: “We hebben onze kunst aan de mensen kunnen laten zien, en erover mogen vertellen. Dat is natuurlijk wat we willen. Laten zien wat we maken aan het grote publiek.”

Sjoukje Dijkstra

Piet de Wildt poseert bij zijn eigen kunstwerk - een gebeeldhouwde torso - in 't Atelier.
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 4 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 6 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 9 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 11 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00