Kunstenaars Marcel Wammes en Piet van der Wildt met burgemeester Petra van Hartskamp.
Kunstenaars Marcel Wammes en Piet van der Wildt met burgemeester Petra van Hartskamp. Sjoukje Dijkstra

Galerie Montfoort opent deuren in kelder van het Oude Stadhuis

Algemeen

Kunstenaars Marcel Wammes en Piet van der Wildt kwamen tijdens brainstorms voor de toerisme werkgroep op het idee van een pop-up galerie in de archiefruimte van het Oude Stadhuis. Afgelopen vrijdag werd de galerie Montfoort officieel geopend door burgemeester Petra van Hartskamp. Dat gebeurde in stijl: niet met het doorknippen van een lintje, maar het opschrijven van het woord ‘Open!’ op een ‘schilderij’.

In de galerie zullen geregeld exposities gehouden worden. Belangstellenden kunnen op vrijdag en zaterdagmiddag een kijkje nemen. In de galerie hangt momenteel kunst van kunstenaars die zijn aangesloten bij het Montfoort Kunstenaars Collectief. Bij de opening waren dan ook vooral familieleden, vrienden en bekenden van de kunstenaars aanwezig. Over de naam konden Marcel en Piet kort zijn: “Galerie Montfoort is een naam die blijft hangen en aangeeft wat het is: een galerie in Montfoort.”

Kunstwerken van onder meer Han van Balgoijen, Edith Donck, Gina Gerritsen, Marcel Wammes en Piet van der Wildt zullen er tentoongesteld worden. Petra van Hartskamp sprak warme woorden over het Kunstenaars Collectief. Ze memoreerde hoe het een van haar eerste werkbezoeken was en zei blij te zijn dat de daar gemaakte kunst nu een meer publiek plekje krijgt, waar meer mensen het kunnen bezichtigen. Marcel en Piet spraken hun waardering uit richting de eigenaar van het Oude Stadhuis. Op deze manier cultuur en horeca met elkaar te kunnen verweven, is volgens hen een uitgelezen kans om Montfoort nog beter op de kaart te zetten. De bedoeling is ook dat de samenwerking gezocht zal worden met meerdere kunstenaars uit de regio, onder andere uit Linschoten, Nieuwegein, Oudewater, enzovoorts.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag 12.00 tot 17.00 uur. Als de galerie gesloten is, en je wilt graag een kijkje nemen, bel dan Marcel Wammes, tel. 06 16720889 of Piet van der Wildt, tel. 06 57428221.

Sjoukje Dijkstra

Burgemeester Petra van Hartskamp schreef het woord 'Open' op een schilderij.
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 6 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 7 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 8 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 11 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 13 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 16 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00