Na afloop ontving iedereen een diploma en een mooie medaille.
Na afloop ontving iedereen een diploma en een mooie medaille. pr

Geslaagd Skate4 toernooi

Algemeen

Fikse buien dreigden de finale van het Skate4 toernooi bij SVO in het water te laten vallen. Gelukkig won de zon het van de wolken en kon de laatste wedstrijd op vrijdag 16 september toch nog doorgaan.

Maar liefst twintig jeugdskaters verschenen aan de start. Zoals altijd werd er eerst een rondetijd gereden. Jim Kool zette met 27,33 sec. de snelste tijd van de avond neer en wist hiermee tevens een nieuw PR te skaten.

Tijdens de series zorgden de jeugdige skaters weer voor veel spanning en sensatie. Naarmate ze vaker meedoen aan dergelijke wedstrijdjes leren ze steeds beter tactisch te rijden. Zo liet Thije Kool het kopwerk aan zijn tegenstander Ivo de Vor over, waardoor hij op het laatste rechte stuk nog voldoende energie over had om een laatste eindsprint te trekken en de winst op zijn naam kon schrijven. Luuk Roeloffzen hanteerde dezelfde tactiek als Thije. Of het nou Roeloffzen of de Montfoortse Laurens Nieuwenhuizen was die als eerste over de streep kwam blijft een raadsel. Gelukkig zijn er bij Skate4 geen echte winnaars en verliezers. Alleen een transponder had immers de uiteindelijke winnaar kunnen aanwijzen bij deze spectaculaire fotofinish.

Het toernooi werd afgesloten met een marathon van maar liefst tien ronden. Sjoerd Nieuwenhuizen nam direct de leiding en kon zijn voorsprong goed vasthouden. Dat hij wederom als eerste over de eindstreep kwam, bewijst maar weer eens dat hij toe is aan een volgende stap en het komende seizoen deel uit zal gaan maken van de wedstrijdgroep.

Na afloop ontving iedereen uit handen van trainsters Fleur Visser en Celine van Straalen een diploma en een mooie medaille. Er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd toernooi.

Afbeelding
Interesse in geschiedenis begint in eigen dorp 20 minuten geleden
Afbeelding
Knooppunt wil ook jongere senioren aantrekken 22 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond ‘Steunouder of Pleegzorg’ 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Oudewater steunt twee Keniaanse studenten gisteren
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 24 sep, 09:00
Afbeelding
Tjissie helpt kinderen in Zuid-Afrika 23 sep, 19:00
Afbeelding
Haastrecht Hike 23 sep, 17:00
Afbeelding
World Cleanup Day 23 sep, 14:00