Frans Streng en Frans van Vliet promoten de seizoenstartvan Cultureel Montfoort.
Frans Streng en Frans van Vliet promoten de seizoenstartvan Cultureel Montfoort. Sjoukje Dijkstra

Cultureel Montfoort opent seizoen met inloopkoor en Beatles tribute band

Algemeen

Zaterdag 17 september is het zover. Dan wordt het culturele seizoen geopend in Montfoort. Vanaf 10.00 uur gaat het projectkoor onder leiding van Michiel Rozendal een zevental stukken instuderen in de RK kerk Montfoort. In de avond komen de Beatles tributeband en The Vinylboys de Beatles ten gehore brengen in St. Joseph.

Op het programma tijdens het aankomend seizoen staan maar liefst achttien voorstellingen. Vaste items zoals Cabaretpoel, het Passieconcert en een kindervoorstelling komen ook weer voorbij. Na ruim twee jaar ‘stilte’ vindt het bestuur van Cultureel Montfoort het best spannend voor komend seizoen. “Durven de mensen weer te komen, en kan iedereen het betalen? Gelukkig is het budgetvriendelijk en dus gezellig genieten van een avondje uit dichtbij huis”, aldus Frans van Vliet.

Het bestuur heeft een paar wisselingen van de wacht meegemaakt. Zo hebben Ad van der Wind en Bets van Dijk afscheid genomen. Zij blijven achter de schermen nog actief voor Cultureel Montfoort. Ook Marcel Peters is gestopt als penningmeester. Hij blijft dit theaterseizoen nog wel actief bij St. Joseph. Nieuw vanaf dit seizoen is dat de bestuursleden verschillende taken toegewezen hebben gekregen. Techniek, sponsoring, invulling van het programma en PR zijn zo mooi verdeeld. Frans van Vliet, die het stokje van de voorzitter heeft overgenomen, is groot voorstander van dit eigenaarschap: “Zo heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden op gebied waar zijn of haar talenten liggen.” De voorzitter verwacht veel van komend seizoen: “We willen graag inspelen op de culturele wensen van de Montfoorters. Daarom zullen we gedurende het seizoen ook continu evalueren, en aan de mensen vragen of ze willen aangeven wat ze missen, en waarvan ze meer willen zien.”

Komend seizoen heeft Cultureel Montfoort breed willen insteken. Alle disciplines komen aan bod. Ook om juist de jeugdige Montfoorters te trekken. Dat de Tribute Band nu eindelijk kan komen, daar zijn de bestuursleden erg blij mee. “De eerste keer konden ze niet, wegens familieomstandigheden. De tweede keer kon het niet doorgaan, wegens corona. De derde keer is hopelijk scheepsrecht. Ze vonden het in ieder geval leuk om te komen en ze zijn voltallig: de blazers zijn er ook nog bij”, aldus Frans Streng.

Oud Montfoort

Het cabaret was vorig jaar goed bezocht, dus ook dat staat weer op het programma. Dat Montfoort cabaret minded is hadden de heren niet gedacht. Ook verraste het ze dat er veel jeugd afkwam op de Ierse avond. Ook die is dus dit jaar in de herhaling. Frans Streng zegt: “Je hebt verschillende mensen en verschillende smaken. We proberen voor iedere smaak wat neer te zetten. Ook Oud Montfoort dat altijd is uitverkocht staat weer op het programma, en wel op 3/4 november. Volgens Frans Streng is dat altijd een succes, omdat het een ‘feest der herkenning is’. “Verder is het ook net een reünie, en vinden mensen het leuk elkaar weer te zien, en dit feest samen te beleven.”

Sponsors

Het bestuur van Cultureel Montfoort is dankbaar dat de sponsors ze al die tijd zijn blijven steunen. “We denken er ook over na om per programma een hoofdsponsor erbij te zoeken. De logo’s van sponsoren laten we altijd voorbijkomen op een beeldscherm. Hoofdsponsor van Cultureel Montfoort Remco staat ook op het programmaboekje. De sponsors zijn erg belangrijk. Mede dankzij Rabobank Club Support hebben we nu bijvoorbeeld de lichteffecten en echte theatergordijnen, om de artiesten die hier komen optreden nog meer te laten stralen.” Cultureel Montfoort hoopt dat Montfoorters de weg naar de voorstellingen dit seizoen weten te vinden. “In het algemeen is Montfoort niet heel cultuur minded. Met alles wat er op het programma staat, laten we wel zien dat Montfoort echt kan bruisen. Nieuw op het programma is het verhaal van Charles Dickens. Dat is een theaterprogramma met drie gangen diner. Dat is heel bijzonder”, aldus Frans van Vliet. “We hebben recent de programmaboekjes van Cultureel Montfoort verspreid. Hierin staat alles overzichtelijk op een rijtje. We hopen iedereen te ontmoeten bij de start van het seizoen op 17 september in de RK kerk of bij de Beatles in St. Joseph. Het belooft een mooi seizoen te worden.”

Meer informatie:www.cultureelmontfoort.nl

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00