De Nederlandse kampioenschappen vinden dit jaar plaatsop deze accommodatie in Linschoten.
De Nederlandse kampioenschappen vinden dit jaar plaatsop deze accommodatie in Linschoten.

Klaar voor finalemaand

Algemeen

Bij de polsstokwedstrijden zaterdag in Kockengen lieten de topspringers zien een vormpiek richting de zo belangrijke finalemaand augustus te hebben opgebouwd. Het leidde tot een spectaculaire eerste klasse wedstrijd.

Bij de Senioren wist de top vijf allemaal ruim verder te springen dan 20 meter. Dat was dit jaar voor het eerst. Sterker nog, terugkijkend in de ruim voorradige statistieken op de website van de Polsstokbond Holland (PBH), was dit pas voor de tweede keer in de geschiedenis dat dit bij een PBH-wedstrijd lukte.

De kampioen van de dag werd Erwin Timmerarends uit Bodegraven. Hij wist de wedstrijd te winnen met een sprong van exact 21 meter. Op de voet gevolgd door Nationaal recordhouder Jaco de Groot uit Kamerik. Die liet, met een afstand van 20,83, zien snel teruggekeerd te zijn van een vervelende blessure.

Drievoudig Nederlands Kampioen, Rian Baas uit Gouda, sprong vorige week de tweede afstand ooit en was zaterdagavond een paar keer dicht bij een verbetering van die ultieme afstand. Het lukte net niet, maar zijn 20,58 was nog steeds buitengewoon indrukwekkend. Lucas van Eijk en Ricardo Faaij, beide uit Haastrecht, sprongen hun beste afstand van dit jaar en plaatsten zich daarmee voor de finale. Hollands Kampioen, Thomas van Midden (Vlist) haalde de finale met een fraaie circusact en oogstte daarmee verdiend applaus van het publiek.

Dames

Bij de Dames ging Fabienne Overbeek (Benschop) als beste de finale in met een seizoenrecord van 15,55. In die finale werd ze echter nog net voorbij gesprongen door Demi Groothedde (Jaarsveld) - zij sprong 15,62. Derde werd Kimberly Slootjes uit Haastrecht met 14,69.

Meisjes

In de meisjescategorie domineerde zaterdag de vereniging Zegveld. Zowel Lieke Stolwijk (Bodegraven) als Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) verpulverden hun persoonlijk record en brachten dit respectievelijk naar 15,40 en 14,12. Thuisspringster Nikita van Dijk (Kamerik) werd verdienstelijk derde met een afstand van 12,91.

Junioren

Bij de Junioren was het Reinier Overbeek uit Benschop die de wedstrijd won met een afstand van 18,84. Gevolgd door Mark van der Horst (Schoonhoven) met 18,47 en Harmen Timmerarends (Montfoort) met 18,08.

Jongens

Wessel Schenk (Schoonhoven) werd kampioen bij de jongens met een fraaie 18,51. Hiermee benaderde hij het schansrecord van Kockengen tot op enkele centimeters. Harmen Boogaard (Polsbroek) werd tweede met 17,92 en Karsten Klarenbeek uit Haastrecht derde met 16,48.


De komende weken worden de hoofdprijzen in de polsstoksport verdeeld. Te beginnen met de NFM in Friesland op zaterdag 6 augustus.
Twee weken later is dan het Hollands Kampioenschap in Jaarsveld en weer twee weken later zijn in Linschoten de Nederlandse kampioenschappen.

Afbeelding
Interesse in geschiedenis begint in eigen dorp 4 minuten geleden
Afbeelding
Knooppunt wil ook jongere senioren aantrekken 22 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond ‘Steunouder of Pleegzorg’ 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Oudewater steunt twee Keniaanse studenten gisteren
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 24 sep, 09:00
Afbeelding
Tjissie helpt kinderen in Zuid-Afrika 23 sep, 19:00
Afbeelding
Haastrecht Hike 23 sep, 17:00
Afbeelding
World Cleanup Day 23 sep, 14:00