Afbeelding
Eric van Kodelaar

Spannende strijd in Kockengen

Algemeen

Een harde en aantrekkende wind uit het Noordoosten zorgde zaterdagavond voor buitengewoon moeilijke springomstandigheden in Kockengen. De sporters maakten er desondanks in alle categorieën een boeiende strijd van.

Senioren heren

Bij de senioren was het Lucas van Eijk uit Haastrecht die zijn duizendste wedstrijdsprong extra cachet gaf. Naast het certificaat voor deze jubileumsprong was de 19,01 meter ook goed voor de hoofdprijs. Voor Van Eijk was het de tweede dagtitel bij de Senioren en eentje om niet snel te vergeten. Thomas van Midden uit Vlist sprong drie centimeter minder ver en werd daarmee tweede, op de voet gevolgd door Erwin Timmerarends (Bodegraven). Zijn 18,97 was goed voor de derde plaats.

Dames

Bij de Dames was het al even spannend. Kimberly Slootjes - Engelhard uit Haastrecht, recent gepromoveerd naar de eerste klasse, leek de laatste wedstrijden wat minder in vorm. In Kockengen vond ze de ontspanning in haar sprongen terug. Een mooie 14,64 en de titel waren haar deel. Demi Groothedde uit Jaarsveld lijkt hersteld van haar ribblessure. Zij werd tweede met een afstand van 14,57. Laura Maaijen uit Haastrecht werd derde met 14,14.

Junioren

Reinier Overbeek uit Benschop evenaarde in Kockengen al eens zijn Nederlandse record. Hij bouwt het seizoen rustig op naar de finalemaand augustus. Ondertussen springt hij gemakkelijk en technisch subliem naar mooie afstanden en wint ook nu gewoon nog zijn wedstrijdjes. Harmen Timmerarends uit Montfoort werd tweede, Hidde van Dam (ook uit Montfoort) legde beslag op de derde prijs.

Jongens; Zoals zo vaak is de jongenscategorie ook dit jaar weer een genot om te volgen. De jeugdige springers (t/m 16 jaar) zwepen elkaar elke wedstrijd weer op naar verre afstanden. En ook nu leek de wind hen amper te deren. Tijdens de wedstrijd was het stuivertje wisselen en ging het steeds verder. Wessel Schenk uit Schoonhoven was uiteindelijk de beste met een afstand van 16,59. Karsten Klarenbeek uit Haastrecht werd tweede met 15,44 en Jonathan Timmerarends (Montfoort) derde met 16,36.

Meisjes

Thuisspringster Nikita van Dijk (Kamerik) leek de wedstrijd bij de Meisjes te gaan winnen. Haar 13,01 was voor haar een seizoensrecord en dat was onder deze weersomstandigheden een puike prestatie. In haar laatste finalesprong was het echter toch weer Thalina van der Wind (Snelrewaard) die met de hoofdprijs aan de haal ging. Al weer haar derde dagoverwinning op rij. De afstand was 13,28. Gemma van Oosterom uit Woerdense Verlaat ging als eerste de finale in, zag de andere twee finalisten over haar beste sprong heen gaan en werd derde met 12,87.

Afbeelding
Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00