Vlistenaar Thomas van Midden
Vlistenaar Thomas van Midden Gerard van Hooff

Outsiders regeren op Hollands kampioenschap polsstokverspringen

Algemeen

Wanneer Teus Eikelenboom met zijn freesmachine de dijk afrijdt en het zandbed in optimale staat brengt, zijn er nog precies 24 springers in de wedstrijd. Zij hebben zich staand op de schansen nog een keer gepresenteerd en brengen zich in gereedheid hun eerdere prestaties uit de voorronde te overtreffen. Vijf klassementleiders telt het gezelschap en zij zijn herkenbaar aan de gele outfit die bij deze status hoort. Op basis van de stand in het klassement wordt aan hen de favorietenrol toebedeeld. Maar de kapers lagen als te doen gebruikelijk op de kust en toen de laatste atleet in het zandbed landde bleek in een viertal geledingen de buit naar een outsider te zijn gegaan. Alleen Suzanne Mulder uit Vlist kon na afloop op de eerste rij plaatsnemen en zich door burgemeester De Graaf de krans laten omhangen.

Senioren

Jaco de Groot, klassementsaanvoerder bij de senioren dacht heel even met 20,72 m de titel te hebben bemachtigd. Maar uiteindelijk stak Vlistenaar Thomas van Midden hem met 20,75 m naar de kroon. De gevreesde outsider Erwin Timmerarends bleef steken op 20,11 en regerend nationaal kampioen Rian Baas bleef met 19,14 steken op een zevende plaats.

Dames

Bij de dames moest de klassementsleider zich eveneens beperken tot het binnenhalen van een tweede plaats. Zelf kwam Demi Groothedde tot 14,72 en dat was te weinig om Fabiënne Overbeek -15,18 van de titel af te houden.

Junioren

Die titel was er verrassenderwijs ook niet voor broer Reinier Overbeek. Deze junior, die zich het hele seizoen meet met de senioren en niet voor die categorie wenst onder te doen, vond deze middag een ontketende Chris Anker op zijn pad. Met een ruime 19-metersprong legde Anker deze keer de lat te hoog voor Overbeek die bleef steken op 18,43.

Jongens

De gedoodverfde kampioen bij de jongens was zonder twijfel Roy Velis uit Benschop. Het klassementsleiderschap zit hem als gegoten, maar ook hier verbaasde Joost van Weelden vriend en vijand door een persoonlijk record te springen van 18,70. Dat leverde een apart schouwspel op van een kampioen die zichzelf had verbaasd en nog weinig ervaring met het podium bleek te hebben.

Meisjes

In deze categorie verliep alles min of meer volgens plan. ‘Goud’ voor Suzanne Mulder. Met drie titels voor leden van de plaatselijke polsstokvereniging uit Vlist en twee voor die uit Polsbroekerdam was het pleit beslecht. De organiserende vereniging uit Jaarsveld kon terugzien op een gesmeerd lopend toernooi onder prima weersomstandigheden. Slechts de zijwind was voor enkelen een storende factor.

  1. Uitslag Hollands Kampioenschap 2021
  2. Jaarsveld - 4 september
  3. Heren Topklasse
  4. 20.75 Thomas van Midden, Vlist
  5. 20.72 Jaco de Groot, Kamerik
  6. 20.11 Erwin Timmerarends, Bodegraven
  7. 19.53 Wouter van Midden, Vlist
  8. 19.52 Lucas van Eijk, Haastrecht
  9. Dames Topklasse
  10. 15.18 Fabiënne Overbeek, Benschop
  11. 14.72 Demi Groothedde, Jaarsveld
  12. 14.43 Joriene Baas, Oudewater
  13. 13.87 Gerianne Boer, Kamerik
  14. 13.64 Julia van Eijk, Haastrecht
  15. Junioren Topklasse
  16. 19.04 Chris Anker, Vlist
  17. 18.43 Reinier Overbeek, Benschop
  18. 18.00 Mark van der Horst, Schoonhoven
  19. 17.02 Harmen Timmerarends, Montfoort
  20. 16.55 Guus Hoogland, Montfoort
  21. Jongens Topklasse
  22. 18.70 - PR - Joost van Weelden, Haastrecht
  23. 18.42 Roy Velis, Benschop
  24. 17.72 - PR -Jonathan Timmerarends, Montfoort
  25. Meisjes Topklasse
  26. 14.49 Suzanne Mulder, Vlist    
  27. 13.31 Lieke Stolwijk, Bodegraven
  28. 13.14 Thalina van der Wind, Snelrewaard

Opgelet!

Op zaterdag, 18 september a.s. vindt het Nederlands Kampioenschap Fierljeppen plaats op accommodatie ‘De Jint” te Burgum. Deze wedstrijd is elk jaar een hoogtepunt op de fierljep-kalender. In overleg met de veiligheidsfunctionaris van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft het bestuur van de Ljeppersklup Burgum besloten om deze wedstrijd te laten plaatsvinden via ‘Testen voor toegang’. Dit betekent dat de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers moeten beschikken over een QR-code van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een testbewijs (binnen 24 uur en uiterlijk 2 uur voor aanvang). U moet daarnaast beschikken over een legitimatiebewijs. Op deze manier mogen wij 2/3 van ons terrein beschikbaar stellen en kunnen wij het maximum van 750 bezoekers ontvangen. De deelnemers en coaches maken gebruik van een eigen toegang tot het terrein en zijn vanaf 12.30 uur welkom. De supporters en genodigden ontvangen wij graag vanaf 13.15 uur. De opening en voorstellen van de deelnemers begint om 13.45 uur. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Wilt u zich zo spoedig mogelijk maar voor 11 september via >> aanmeld link NK Burgum 2021 aanmelden? Na 11 september plaatsen wij deze uitnodiging op social media om het overige publiek de gelegenheid te bieden zich aan te melden tot het maximum van 750.

Gerard van Hooff

Alle winnaars. Op rij één v.l.n.r.: Suzanne Mulder, Joost van Weelderen, Chris Anker, Fabiënne Overbeek, Thomas van Midden.
Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen.
Linschotense Elvira exposeert in Galerie Montfoort 2 uur geleden
Afbeelding
Europese verkiezingen 4 uur geleden
Afbeelding
Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 9 uur geleden
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 mei, 19:00
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 5 mei, 17:00
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 5 mei, 16:00
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00