Guus Hoogland - beste van de dag.
Guus Hoogland - beste van de dag. (pr)

Guus Hoogland steelt de show op Hawaiiaanse Polsstokdag

Zaterdag vond onder mooie omstandigheden de Polsstokdag plaats in Polsbroekerdam. Met het thema Hawaii en het zomerse weer waren alle ingrediënten aanwezig voor een topmiddag. Dit werd het zeker voor de Montfoorter Guus Hoogland. De junior sprong in zijn laatste sprong een dik nieuw persoonlijk record: 20.39 meter. Hiermee maakte hij de verste sprong van de middag.

Senioren

De senioren wisten niet te tippen aan deze afstand. Chris Anker (Vlist) opende het bal met een prachtige sprong van 19.60. In de tweede groep senioren haakte Jaco de Groot (Kamerik) door een blessure af tijdens zijn aanloop. Rian Baas ging als eerste over Anker heen. In zijn derde sprong kwam de Gouwenaar tot een afstand van 20.02. In de finale kwam Thomas van Midden (Vlist) nog dichtbij, maar zijn 19.94 bleek net tekort.

Junioren

In de juniorencategorie ging de winst zoals vermeld naar Guus Hoogland. In zijn tweede sprong zette hij al een nieuw persoonlijk record neer van 19.21, maar in de finale kwam hij dus nog verder. De favoriet Reinier Overbeek (Benschop) haakte na twee sprongen af en stond toen op 19.35. Hiermee pakte hij uiteindelijk de tweede plaats. Hidde van Dam (Montfoort) zette een keurige serie neer en belandde met zijn 18.74 op een derde plaats.

Dames

Meerdere dames lieten al zien dat ze mee kunnen doen om de titels en dat was ook in Polsbroekerdam het geval. Fabiënne Overbeek (Benschop) opende de wedstrijd direct met een sterke 14.46. Pas in de laatste ronde was er een dame die hieraan voorbij ging. Suzanne Mulder (Vlist) kwam tot een afstand van 15.21. Zij dacht de titel binnen te hebben, maar Fabiënne wist er met een maximale krachtinspanning toch nog overheen te gaan; 15.54. De Kamerikse Gerianne Boer maakte het podium compleet met een knappe 14.63.

Jongens

De jongens zijn dit jaar ook erg aan elkaar gewaagd. Jonathan Timmerarends (Montfoort) was tot zaterdag leider in het ABZ De Samenwerking Klassement, maar zijn 15.91 was niet genoeg om die te behouden. Thuisspringer Harmen Bogaard nam deze over met zijn sprong van 16.66 en pakte hiermee de tweede plaats. Het goud ging bij de jongens naar Wessel Schenk (Schoonhoven). Deze stijlvolle springer kwam in zijn tweede sprong tot 17.04. Hier hadden de andere jongens geen antwoord op.

Meisjes

In de categorie Meisjes ging de winst naar Thalina van der Wind (Snelrewaard). In de finale maakte zij een sprong van 13.86, waarmee ze een stuk verder sprong dan de andere meisjes. Lieke Stolwijk (Bodegraven) volgde op gepaste afstand 13.22. Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) maakte het podium compleet met een sprong van 12.83.

Kockengen

Aankomende week springen de polsstokverspringers in Kockengen. Op zaterdag 18 juni begint de wedstrijd om 18.30 uur.

Meer berichten