Rian Baas - winnaar senioren.
Rian Baas - winnaar senioren. Erik van Kordelaar

Polsstokverspringer Rian Baas met waanzinnige sprong naar tweede afstand ooit

Algemeen

Gouwenaar Rian Baas heeft zaterdag 33 juli in Polsbroekerdam de tweede afstand ooit genoteerd door een polsstokverspringer. Tijdens zijn laatste sprong op de JEVA-bokaal bleef de stok perfect stil staan en beleefde hij zo zijn ultieme sprong: 21.95 meter. Dit is maar nipt onder het Nederlandse Record, dat met 22.21 meter op naam staat van Jaco de Groot (Kamerik). Baas is het hele jaar al goed in vorm en zette vorige week al het Nederlands Seizoensrecord op zijn naam.

Met zijn sprong kwam Rian Baas ruim verder dan de concurrentie. Zijn naaste belager Jaco de Groot komt terug van een blessure en zette al in de eerste seniorengroep een 20.65 neer. Lucas van Eijk (Haastrecht) kwam hierbij in de buurt. Met 20.23 werd hij uiteindelijk derde. Rian Baas wist al in de voorronde over Jaco de Groot heen te gaan, maar zijn 20.85 verbeterde hij dus zelf naar een feilloze 21.95.

Onder prachtige omstandigheden werd er ook bij de dames gevochten om de JEVA-bokaal. Demi Groothedde (Jaarsveld) opende het bal met 14.91. Gelijk daarna kwam de leidster van het ABZ De Samenwerking-klassement, Suzanne Mulder uit Vlist, ook in de buurt. Met 14.71 werd zij uiteindelijk derde. De titel ging voor de derde wedstrijd op rij naar Laura Maaijen (Haastrecht). Laura is goed in vorm en zetten in Polsbroekerdam een keurige 15.46 neer.

De junioren-groep was sterk uitgedund door vakantie van enkele topspringers. Hier wist Mark van der Horst (Schoonhoven) het beste van te profiteren. Vorige week won hij al in Linschoten en ook de JEVA Bokaal mocht hij mee naar huis nemen, met een afstand van 18.59. Hidde van Dam (Montfoort) kwam met 18.13 nog dichtbij.

Eén van de mooiste sprongen van de dag kwam op naam van Wessel Schenk (Schoonhoven). De jongen kwam in zijn derde sprong tot precies 19.00. Hiermee is hij de eerste jongen die dit jaar de 19-meter grens doorbreekt. Harmen Boogaard (Polsbroek) is ook goed in vorm en kwam tot een keurige 18.24. Echter moest hij de leiding in het ABZ De Samenwerking-klassement toch inleveren bij Wessel Schenk.

De categorie meisjes was ook flink uitgedund in Polsbroekerdam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) boekte een overwinning met 13.63. Yvonne Boer (Woerdense Verlaat) noteerde een prima persoonlijk record van 13.03, maar bleef dus op respectabele afstand van de winnares.

Aankomende week springen de polsstokverspringers in Kockengen. Op zaterdag 30 juli begint de eerste klasse wedstrijd om 18.30 uur.

Op zondag 31 juli mogen een selectie van de beste polsstokverspringers meedoen om Red Bull’s Fierste Ljepper. Dit is een speciale wedstrijd die wordt gesprongen in Haarlem.

Meer informatie op www.pbholland.com

Wessel Schenk - winnaar jongens.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00