Erwin Timmerarends, winnaar senioren (archieffoto).
Erwin Timmerarends, winnaar senioren (archieffoto).

Zonnige start van het seizoen levert direct verre sprongen op in Linschoten

Algemeen

Onder zonnige omstandigheden is afgelopen zaterdag het seizoen van start gegaan voor de Hollandse polsstokverspringers. In Linschoten, de accommodatie waar 3 september ook het Nederlands Kampioenschap versprongen zal worden, werd gesprongen om de Installatiebedrijf v/d Vaart bokaal. Erwin Timmerarends en Reinier Overbeek gaven direct hun visitekaartje af door een kampioenschapsrecord te springen.

Heren

Erwin Timmerarends (Bodegraven) zette in zijn eerste sprong met een afstand van 19.57 meter de verste sprong van de voorronde neer en gaat daarmee aan de leiding in het ABZ De Samenwerkingsklassement. Rian Baas (Gouda) kwam daar ook in zijn eerste sprong direct bij in de buurt met 19.52 meter; dit zou ook zijn enige sprong van de wedstrijd blijken vanwege een blessure. Wouter van Midden (Vlist), de regerend Nederlands Kampioen, kwam in de voorronde tot 19.38 meter. Jaco de Groot (Kamerik) plaatste zich als vierde voor de finale met 19.04 meter. In de eerste ronde van de finale nam hij de leiding over met de eerste 20 meter van het seizoen, 20.44 meter. In de allerlaatste sprong van de wedstrijd wist Erwin Timmerarends toch nog de bokaal weg te kapen voor de neus van De Groot met een kampioenschapsrecord van 21.07 meter.

Dames

Bij de dames was er een spannende strijd om een plek in de top 3. Gerianne Boer (Kamerik) kwam op haar thuisschans tot 13.83 en plaatste zich als derde voor de finale. Fabiënne Overbeek (Benschop) kwam in de voorronde tot een afstand van 14.04 meter, maar Demi Groothedde (Jaarsveld) ging als beste de finale in met een afstand van 14.37 meter. Overbeek deed in de finale nog een aanval op de winst, maar 14.28 meter was daarvoor niet voldoende. Groothedde verbeterde zichzelf daarna nog tot 14.41 meter en won daarmee de bokaal. Kimberly Slootjes - Engelhard (Haastrecht) moet, nadat ze vorig jaar niet in actie is gekomen in de 2e klasse beginnen, maar liet gelijk zien dat er nog altijd rekening met haar gehouden moet worden. Ze kwam tot 14.24 meter en klimt gelijk naar de tweede plek in het klassement achter Groothedde.

Junioren

Bij de junioren begon Hidde van Dam (Montfoort) prima aan het seizoen met een afstand van 18.52 meter en ging daar lang mee aan de leiding. Reinier Overbeek (Benschop) zette in zijn laatste voorronde sprong een topafstand neer van 20.33 meter en maakte daarmee duidelijk dat hij nog altijd de te kloppen man is in de juniorencategorie. Ook deze afstand was een nieuw kampioenschapsrecord in de juniorencategorie. Guus Hoogland (Montfoort) maakte het podium compleet met een afstand van 17.32 meter en troefde daarmee clubgenoot Harmen Timmerarends (Montfoort) met een verschil van 3 centimeter af in de strijd om het brons.

Jongens

Bij de jongens ontstond een spannende strijd om de leiding in het klassement door de afwezigheid van regerend Nederlands Kampioen Roy Velis (Benschop). Wessel Schenk (Schoonhoven) pakte in de tweede ronde de leiding met 16.55 meter. Jonathan Timmerarends (Montfoort) reageerde daar direct op en gaat door een afstand 16.57 meter aan de leiding in het klassement en pakte de dagtitel. Harmen Bogaard (Polsbroek) kwam tot een knappe afstand van 16.13 meter en ging met het brons naar huis.

Meisjes

Bij de meisjes was er sprake van een ex aequo in de eindstand. Lieke Stolwijk (Bodegraven) kwam in de eerste finaleronde tot 12.68 meter, een afstand die Lisanne Cazant (Kockengen) in de tweede ronde evenaarde. Doordat de afstand uit de voorronde van Stolwijk beter was dan die van Cazant, mocht zij de bokaal meennemen én gaat ze aan de leiding in het klassement. Thalina van der Wind (Snelrewaard) kwam tot 12.20 meter en maakte het podium compleet.

De volgende wedstrijd voor de Hollandse Topklassers is zaterdag 12 mei om 18.30 uur in Vlist, dan springen de springers uit de eerste klasse om de ABZ De Samenwerking Bokaal.

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 30 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 17 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 19 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 22 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 22 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren