De winnaars v.l.n.r.: Reinier Overbeek, Rian Baas, Fabiënne Overbeek, Wessel Schenk en Thalina van der Windt.
De winnaars v.l.n.r.: Reinier Overbeek, Rian Baas, Fabiënne Overbeek, Wessel Schenk en Thalina van der Windt. pr

Gezellige polsstokdag in Vlist

Algemeen

Zaterdag 21 mei hadden alle springers van de Polsstokbond Holland drie pogingen om een goede prestatie neer te zetten in de strijd om de ABZ Samenwerking Bokaal. Winnaar van de bokaal bij de senioren werd Rian Baas (Gouda) die met 20.86 een prachtige prestatie leverde. Jaco de Groot (Kamerik) kwam het dichtste in de buurt met 19.65 net voor de springers van Polsstokclub De Vlist, Lucas van Eijk (Haastrecht) 19.58 en Chris Anker (Vlist) 18.55.

Junioren

Hidde van Dam (Montfoort) stond lang aan de leiding met 18.98 na een prima reeks sprongen, maar Reinier Overbeek (Benschop) nam in de laatste sprong van de wedstrijd met 19.89 bezit van de ABZ Samenwerkingsbokaal bij de junioren.

Dames

Bij de dames waren de verschillen gering Julia van Eijk (Haastrecht) miste de finale net met 13.13. De leidster in het klassement Demi Groothedde (Jaarsveld) sprong 13.50, maar werd nog voorbij gesprongen door Joriene Baas (Oudewater) 13.68 en de kampioene Fabiënne Overbeek (Benschop) met 14.20.

Jongens

De winnaar bij de jongens Wessel Schenk (Schoonhoven) sprong verder dan ooit door een nieuw persoonlijk record van 17.12 te springen en stond trots op het podium naast de andere kampioenen. Ook bij de meisjes een nieuwe kampioene Thalina van der Wind (Snelrewaard) met 13.49.

Tweede klasse

In de tweede klasse wedstrijd vielen de prestaties van Kimberly Slootjes-Engelhard (Haastrecht) 13.55 en Kevin de Jong (Stolwijk) 16.16 (persoonlijk record) op, die beide lieten zien dat ze in de eerste klasse willen gaan springen. Adriaan Lokhorst (IJsselstijn) won bij de Jongens A in de 2e klasse en heeft zicht op promotie.

Bij de Jeugd in de ochtendwedstrijd was Julia van der Kleij (Bodegraven) met 9.41 echt de beste en toe aan het trainen op de C schans waar ze met de meisjesgroep onder aanvoering van vandaag de met het leiderstenue gestarte Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) kan gaan springen. Gemma won de wedstrijd met 12.13.

In het ABZ de Samenwerking-klassement zijn twee nieuwe leiders; Rian Baas bij de senioren, Thalina van der Wind bij de meisjes. Demi Groothedde (dames), Reinier Overbeek (junioren) en Jonathan Timmerarends (jongens), behouden hun positie.

Veel springplezier in Vlist vooral door de vele vrijwilligers gedurende de hele dag die zorgden voor een prima sfeer en kundig verloop van de wedstrijden. De toeschouwers konden genieten van mooie sprongen en ook de nat-sprongen werden vaak met veel bijval aanschouwd.

Woensdag 25 mei bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in Vlist, waar een eerste klasse wedstrijd om de Hofman DME Techniek Bokaal wordt gesprongen.

Zaterdag 28 mei springen we in Zegveld. Kijk op www.pbholland.com voor de aanvangstijden, uitslagen en klassementen.

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 18 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 19 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 20 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 22 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 23 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren