Afbeelding

De Knoperij organiseert fotowedstrijd

Algemeen

De Knoperij pakt deze zomer uit met een gecombineerde expositie waarin water een belangrijke rol speelt. Er is een expositie over 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en een hoofdexpositie “Water - vriend of vijand”. Als onderdeel van de expositie organiseert stadsmuseum De Knoperij een fotowedstrijd. Iedereen kan meedoen.

In de expositie wordt de rol van het water in Montfoort belicht. Vanaf ongeveer 900 jaar geleden (waarbij het moerassige gebied werd drooggelegd voor landbouwgrond) tot de huidige tijd (waarin we periodes van droogte hebben, afgewisseld met ernstige regenval en waar de dijken ons beschermen). De tentoonstelling gaat ook over ons drinkwater, de watervervuiling, de waterzuivering en de waterbeheersing in ons gebied.

De opdracht

Maak een bijzondere of originele foto van water in Montfoort en omgeving. Dat kan gaan over alle verschijningsvormen van water: De Hollandsche IJssel, regen, dijken, pleziervaart, drinkwater, vervuild water, water om mee te spelen, noem maar op.

De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op originaliteit en compositie. Ook horen we graag jouw verhaal bij de foto.

Hoe werkt het?

Stuur maximaal 2 foto’s in. Dat kan digitaal naar info@oudmontfoort.nl of inleveren bij De Knoperij, Keizerstraat 25 in Montfoort. Vermeld je naam, contactgegevens, leeftijd, locatie van de foto en eventueel het bijbehorende verhaal. De uiterste inleverdatum is 31 augustus.

De mooiste ingezonden foto’s worden afgedrukt op A4 formaat en tentoongesteld in De Knoperij van 8 augustus tot en met 17 september 2022. De jury zal de winnaars bekendmaken. De eerste prijs is 100 euro de tweede prijs 50 euro en de derde prijs 25 euro. De winnende foto’s worden in de etalage getoond.

De Knoperij, tevens het Toeristisch Informatiepunt, blijft de zomerperiode geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
Interesse in geschiedenis begint in eigen dorp 8 minuten geleden
Afbeelding
Knooppunt wil ook jongere senioren aantrekken 22 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond ‘Steunouder of Pleegzorg’ 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Oudewater steunt twee Keniaanse studenten gisteren
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 24 sep, 09:00
Afbeelding
Tjissie helpt kinderen in Zuid-Afrika 23 sep, 19:00
Afbeelding
Haastrecht Hike 23 sep, 17:00
Afbeelding
World Cleanup Day 23 sep, 14:00