Afbeelding

Van een schuur naar het duurzaamste pand in de regio: B&V Techniek deed het

Algemeen

Zaterdag 9 juli opende het nieuwe pand van B&V Techniek feestelijk haar deuren, aan de Populierenweg te Oudewater. Een pand waar het bedrijf meer dan trots op is. Want waar directeur Martijn Verwoerd van B&V Techniek namelijk ooit begon in een schuur, vervolgens verhuisde naar een loods welke hij wel 20 keer liet verbouwen, is de klimaattechnische installateur nu gevestigd in het duurzaamste pand binnen de regio. Van warmteterugwinning tot infraroodkranen: B&V Techniek zet innovatieve elementen in die duurzaamheid naar het hoogste niveau brengen.

Martijn Verwoerd vertelt: ‘Bij B&V Techniek worden alle energiestromen continu gemeten. We hebben 488 zonnepanelen op ons dak, wat het een energieleverend pand maakt. We infiltreren hemelwater in de bodem, wat uitdroging voorkomt. We hebben de eerste koude- en warmte-opslag, door middel van een open bron, in Oudewater. De ventilatie van het pand wordt afgestemd op het aantal personen. En er zijn waterbesparende toiletten en infrarood-kranen.’

Een innovator in hart en nieren

Na de afgelopen 23 jaar grote stappen te hebben gezet, is B&V Techniek anno 2022 installateur voor complete klimaattechnische installaties voor food, utiliteit, (semi)overheid, luxe woningbouw en retail. De interne ontwikkelingen waarmee de technisch installateur hier is gekomen, zijn net zo innovatief als de oplossingen die klanten nu genieten.
Martijn Verwoerd nam met zijn toenmalige compagnon Erik de Boer in 1999 AVSC over, een audio- en videobedrijf dat zich richtte op reparaties.

Dat het technische duo innovatie in de vingers had, is onbetwistbaar. Martijn zag een nieuw gat in de markt, namelijk airco’s voor particulieren. Ze hakten de knoop snel door: AVSC werd omgedoopt tot B&V Techniek. Duurzaamheid stond al hoog in het vaandel toen energiebesparing nog geen onderwerp van gesprek was. Zo haalde B&V Techniek in 2002 het eerste pand van het gas af.
Kortom: met 20 jaar ervaring als duurzaamheidspionier, kan B&V Techniek mensen die op water en energie willen besparen als geen ander in hun behoeften voorzien.

Hét bewijs van dat het kan

Martijn Verwoerd kijkt kritisch naar de duurzaamheid van zijn eigen pand: ‘Als wij duurzame oplossingen bieden, dan moeten wij laten zien dat we het zelf kunnen. Hij voegde daad bij zijn woord. De duurzaamheid van het gebouw, die moest met een certificaat verzegeld worden. Een BREAAM-certificaat heeft wereldwijd de strengste norm en is moeilijk te behalen. Maar zelfs dit felbegeerde certificaat was niet hoog genoeg: ‘Duurzaam is tegenwoordig een makkelijke claim, maar het gaat verder dan alleen zonnepanelen op het dak. De lat lag voor onszelf extra hoog: een gebouw met dé installaties voor de toekomst dat tot de 2% van de meest duurzame panden behoort. We weten dat we ook komende jaren nog duurzaam zijn met dit gebouw. En daar zijn we trots op.’

Ontdekken hoe jij kunt verduurzamen? Neem dan contact op via benvtechniek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00