De schoolkinderen hingen aan Martijn Verwoerd z'n lippen en vroegen honderd uit.
De schoolkinderen hingen aan Martijn Verwoerd z'n lippen en vroegen honderd uit. Siem van der Burg

Basisscholen op bezoek bij bouw B&V Techniek pand

Algemeen

Martijn Verwoerd, directeur van B&V Techniek, excuseert zich omdat hij iets te laat op de bouwplaats aan de Populierenweg in Oudewater verschijnt. “Ik kom net van de St. Josefschool. De presentatie voor de groep basisschoolleerlingen liep wat uit. Ze waren zeer geïnteresseerd, stelden best zinnige vragen”. De doelstelling om met de presentatie de kinderen te interesseren voor techniek was op school al geslaagd. De toelichting op het bouwterrein over de boringen voor het eerste open WKO- systeem (Warmte en Koude Opslag) systeem deed daar nog een schep bovenop.

Bijna alle basisscholen van Oudewater komen langs. De Immanuelschool, Jozefschool, Mariaschool en Klavertje 4. De meesten met groep 7 en 8. Sommigen ook nog met groep 6. Martijn Verwoerd is er druk mee. “We lopen iets uit met de bouw van ons pand en de exacte datum van de boringen voor het WKO-systeem werden pas recent bekend. We hebben het zelf druk en we dachten dat de scholen wellicht problemen zouden hebben met de planning zo vlak na de vakantie. Maar niets is minder waar. Ze komen allemaal graag. We informeren ze over de duurzaamheid van ons nieuwe gebouw, over de energietransitie (hoe we in Nederland van het gas af gaan) en over de techniek die we gebruiken. Op die manier hopen we bij te dragen aan het begrip van duurzaam bouwen en leven en interesse in techniek te kweken”.

Bij de feestelijkheden rond het slaan van de eerste paal van het nieuwe pand aan de Populierenweg gaf Martijn Verwoerd aan, dat het niet zijn specialiteit is om voor een vol bouwterrein een verhaal af te steken. Dat ging hem toen goed af en nu weer. Weliswaar voor een kleinere groep en voor kinderen, maar ze hingen aan z’n lippen en vroegen honderd uit. Het zal niet de laatste rondleiding zijn die hij geeft. Het pand en de B&V Techniek-organisatie zijn straks “BREEAM Outstanding” gecertificeerd. Ze voldoen dan aan de hoogste normen op het gebied van duurzaam, gezond, kostenbesparend en toekomstbestendig bouwen en werken. De aanleg van het open warmte- en koude opslagsysteem is ook nog eens het eerste van Oudewater. Daar zijn er nog niet zo veel van in Nederland. Het pand is straks een ‘referentie-site’ waar klanten van B&V Techniek kunnen zien wat het bedrijf te bieden heeft.

De kinderen van de Oudewaterse scholen hebben er in ieder geval van genoten. Ze vonden de presentatie op school en de toelichting op de bouwplaats geweldig. Wie weet komt een aantal van hen in de toekomst wel bij B&V Techniek terecht.

Siem van der Burg

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 32 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00