Afbeelding
pr

Muziekvereniging OBK Driebruggen kan terugkijken op twee geslaagde concerten

Algemeen

Donderdag 30 juni heeft OBK in samenwerking met de cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het Evertshuis te Bodegraven een mooi concert gegeven. De muziekstukken die OBK uitvoerden waren uitgekozen rondom het thema ‘Rampjaar 1672’.

In die tijd (Barok en Renaissance) was er voor blaasmuziek nog niet zoveel geschreven, maar muziekvereniging OBK Driebruggen heeft toch verschillende muziekstukken om weten te schrijven naar muziek uit deze tijd. Zo speelde ze o.a. ‘Bach Variants’ van James Curnow, een welhaast traditioneel met een koraal. Het was een bewerking van één van de meest bekende koralen van Johan Sebastian Bach: ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’.

Maar OBK speelde ook ‘The Margam Stones’ van Gareth Wood. Het werk geeft muzikaal een aantal delen van een van de mooiste parken van South Wales weer. Met The Margam Stones programmeert OBK weer als vanouds een uitdagend en lastig concertwerk. Het was een mooi concert op de donderdag!

Pleinconcert

Het tweede concert dat muziekvereniging OBK Driebruggen heeft gegeven in een week tijd was het traditionele Pleinconcert gehouden op zaterdag 2 juli. Er heerste een gezellige sfeer en de zon scheen lekker.

Rond 16.00 uur startte het OBK met de saxofoongroep o.l.v. Maaike Gerlsma het Pleinconcert. Zij speelden een aantal mooie stukken met o.a. ‘Memory’ en het swingende ‘Dixieland Blues’.

Na de wissel van de groepen speelde het groot orkest van OBK o.l.v. Mark van Mil, een aantal vrolijke stukken o.a. een solostuk voor Es-Bas ‘Teddy bears Picnic’. Verder werden o.a. de muziekstukken, ‘Suspiros de Espagna’, ‘Pastime With a Good Company’ en ‘Bach Variants’ gespeeld.

Na het concert werd de verloting gehouden, met als hoofdprijs een reischeque en verder werden er mooie prijzen verloot, gesponsord door de winkeliers en bedrijven uit Waarder, Driebruggen en Bodegraven (OBK bedankt de winkeliers en bedrijven hiervoor). Het was weer een mooie en geslaagde middag.

Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 8 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 10 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 11 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00