Demi Groothedde
Demi Groothedde

Demi Groothedde blinkt uit in Kockengen

Algemeen

Demi Groothedde uit Jaarsveld stal zaterdag 17 juli de show door met een ware circusact de hoofdprijs te pakken. Haar sprong ging tergend langzaam naar het dode punt en ze leek dat niet te gaan halen. Toeschouwers noteerden al een golfje voor een natsprong, maar Groothedde dacht daar anders over. Ze draaide om de polsstok en met enkele ferme rukken wist ze deze over het dode punt te bewegen. Precies genoeg om tijd te hebben om naar de top te klimmen en te landen op een formidabele afstand van 15,92 meter. Goed voor een seizoensrecord bij de Dames en ook voldoende om de leiding in het klassement over te nemen en het gele leiderstricot bij de volgende wedstrijd aan te mogen trekken. Laura Maaijen (Haastrecht), altijd sterk in Kockengen, werd fraai tweede met vijf dikke 14 meter sprongen en Fabienne Overbeek (Benschop) eiste de derde plaats op.

Jaco de Groot (Kamerik) was, als vanouds, afgetekend de sterkste van de avond. Met 21,02 meter zette hij een zeer sterke afstand neer. 21 meter blijft een, voor het polsstokverspringen, magische afstand. De Groot slechtte deze grens alweer voor de 42ste keer in zijn carrière. Het zijn indrukwekkende cijfers. Wouter van Midden uit Vlist en Paul van Meijeren uit Zegveld werden tweede en derde.

Een speciale vermelding verdient Gerwin van Vliet (Woerden). Hij werd vierde en verbeterde tijdens de wedstrijd tweemaal zijn persoonlijke record. Een record dat stamde uit 2008! Dat hij, 13 jaar na dato, in staat is om voor het eerst van zijn leven verder te springen dan 19 meter is uniek en maakt het polsstokverspringen ook tot zo’n bijzondere, bijna verslavende, sport. Elke sprong, ook als je je record al dertien jaar niet hebt verbeterd, kan ineens leiden tot een fantastisch nieuw hoogtepunt. Een verwachting/hoop die elke springer drijft in deze sport.

Junioren

1 Reinier Overbeek, Benschop 18.60
2 Hidde van Dam, Montfoort 17.73
3 Harmen Timmerarends, Montfoort 17.24

Jongens

1 Karsten Klarenbeek, Vlist 16.22 (p.r.)
2 Rick Cazant, Kockengen 15.76     
3 Wessel Schenk, Schoonhoven 15.66

Meisjes

1 Lieke Stolwijk, Bodegraven 12.85  
2 Thalina van der Wind, Snelrewaard 12.66    
3 Roza Verburg, Zegveld 12.36

Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00