De jongste groep beet het spits af.
De jongste groep beet het spits af. Gerard van Hooff

Soccerdreams verzorgt training WDS-jeugd

Algemeen

Een professionele training door een voetballer die het klappen van de zweep kent. Wie wil dat nu niet. Bij WDS was die gelegenheid er als afsluiting van het voetbalseizoen. In twee leeftijdsgroepen liet de jeugd uit Driebruggen en Waarder zich onderrichten in de geheimen van de voetbalsport. Na in vijf groepen de verschillende werkvormen te hebben geoefend was er even tijd om de dorst te lessen. Daarna was er ruimte ingericht voor het ‘toetje’. Oudere spelers weten zich drommels goed te herinneren dat dé beloning voor het goed volgen van de training bestond uit het partijtje. Wat dat betreft was er dus weinig nieuws onder de zon, zij het dat spelertjes van nu kunnen voetballen zonder een echte scheidsrechter.

Het team van oud-prof Vlatko Lazic verzorgde het geheel onder de naam Soccerdreams. De oud-prof, die afkomstig is uit de jeugd van Rohda en als ventje van tien op weg ging naar een professionele loopbaan binnen het voetbal, maakt dit seizoen de cirkel rond door terug te keren naar Rohda’76, de club waar alles begon. Het Goudse Jodan Boys vormde de voorlaatste halte van de reis door voetballand. Was ARC zijn eerste stap, later volgden de opleiding van Ajax en een lange reis door de nationale en internationale voetbalwereld. In Nederland droeg hij onder meer het shirt van De Graafschap en RKC Waalwijk.

Tussen de vlaggen met de namen van de sponsoren, Plus Hogendoorn en Goudriaan-Jongerius, door betraden de spelers van de toekomst het hoofdveld en daar lagen alle attributen gereed waarmee onder leiding van teamleden van Soccerdreams de trainingsstof kon worden óndergaan’. Alle spelers doorliepen zo het totale parcours, waarna even kon worden bijgekomen van de inspanningen. De groep tot en met 10 jaar was als eerste aan de beurt, aansluitend was het de beurt aan de leeftijdsgroep van 11 jaar en ouder. Voor de gelegenheid waren de deelnemers gekleed in een speciaal ‘Clinic-shirt’ met de sponsornamen en de tekst jeugdclinic 2022. Een geslaagde ochtend die zeker navolging zal krijgen.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 1 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 3 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 20 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 21 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 22 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00