Doelman Bas Boere laat zich niet verschalken.
Doelman Bas Boere laat zich niet verschalken. Gerard van Hooff

Moerkapelle - WDS: Rommelig potje zonder winnaar

Als scheidsrechter Van den Eijnden na twee minuten blessuretijd voor het eind van de ontmoeting blaast, is dat net op tijd. Enkele spelers acteren lichtelijk aangebrand en het in de pan slaan van de vlam lijkt een kwestie van tijd. Ook dit keer zijn veel spelers bereid geweest meer uit te delen dan te ontvangen. In het burgerleven een mooie levenshouding, op het voetbalveld nogal controversieel.

Moerkapelle - WDS 1-1

De beste uitdelers tonen zich veelal niet de meest begripvolle ontvangers. Dat leidde tot een aantal gele kaarten en een verhoudingsgewijs ruime tijd om slachtoffers op te lappen. Na afloop kon niemand echter over het eindresultaat ontevreden zijn.

Rechter-rijtje-voetbal

Beide ploegen hadden zich de nodige kansen verschaft maar er daarvan slechts een weten te verzilveren. De neutrale toeschouwer kon er vrede mee hebben. Zowel Moerkapelle als WDS spelen in een bijzondere afdeling. De ploegen uit het rechter rijtje lijken een onderlinge competitie te spelen om des keizers baard, het bovenste viertal bemoeit zich met eventuele promotie en het Goudse GSV en Moerkapelle spelen om de vijfde en zesde positie op de ranglijst. Bij de thuisploeg heeft de verjonging toegeslagen en fungeert het duo Van den Hoven/Sallevelt als veredelde jeugdleiders. Bij WDS ontbreken nog steeds geroutineerde krachten als doelman Boerefijn en spits Eric Cromwijk. Doelman Bas Boere uit Jo-19 mocht zijn debuut maken en kon terugzien op een goede partij. Al was het maar vanwege de reflex die hij ten beste gaf in de 88e minuut op een inzet van Moerkapeller Remon de Bruin.

Kansen volop

De bezoeker startten met de wind tegen en wisten al na 7 minuten de score te openen. Uit een voorzet van linksbuiten Van der Steen kopte de inkomende Van der Stigchel lang doelman Lorenzo Sloof de 1-0 binnen. Het antwoord van de thuisploeg leek niet lang op zich te laten wachten, maar bij hoekschoppen stonden de Driebrugse verdedigers hun doelman op de doellijn tot driemaal toe bij. Maar ook de bezoekers verschaften zich mogelijkheden. Mike van der Steen zelf schoot in de 17e minuut net naast en een voorzet van zijn linkervoet werd in de 21e minuut maar net gemist door Van der Stigchel. Aansluitend bokste Boere een poeier van Tom Koorevaar (Moerkapelle) uit zijn rechterbenedenhoek. Met een vrije trap tegen wegens 'tijdrekken' en een overtreding op het randje -letterlijk en figuurlijk- trok doelman Boere vervolgens de aandacht. Het leverde geen schade op, al moet gezegd dat de gastheren in deze fase verzorgder combinatievoetbal op de kunstgrasmat legden in vergelijking met de WDS'ers die veelal voor de lange bal kozen. Dat leverde slechts een kans op voor de ongelukkige Van der Steen die op aangeven van Sven de Koning opnieuw miste (35e min). Over het feit dat WDS ongeschonden de rust haalde, mocht niet worden geklaagd; de cornerverhouding was in Driebrugs nadeel.

WDS wind mee

Een kwartier lang kon WDS na de thee de voorsprong koesteren. Aan beide zijden konden kansrijke situaties worden 'geturfd'. Van de Stigchel aan Driebrugse zijde en Jeffrey Kievit aan Moerkapelse kant kwamen over en weer in kansrijke posities. Op het uur was Davey Jager succesvol voor de thuisploeg toen hij de bal in de rebound achter Boere kopte; 1-1. Er ontspon zich hierna een open strijd, want geen van beide ploegen wilde het accent op verdedigen leggen, maar balverlies en onnauwkeurige passes leidden tot een rommelige vertoning. Moerkapelle haalde in die fase de meeste hoekschoppen binnen, maar de WDS'ers -die aanvallend mankracht tekort kwamen- zagen Steven Verlaan een uithaal van zeker 45 meter in huis hebben en Sven de Koning in de 75e minuut uit een pass van Hans Simon over het doel van Stoof schieten. Wissels en een toename van het aantal fysieke ongemakken door pittige duels zorgden voor een rommelig en spannend slot, waarin Bas Boere het alleszins verdiende punt veilig stelde.

Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 1 uur geleden
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 2 uur geleden