Afbeelding
Cees Reichard

Tentoonstelling ‘Haastrecht op de fiets’ van Jos Crezée

Algemeen

Vanaf vrijdag 21 januari exposeert Haastrechtenaar Jos Crezée met ‘Haastrecht op de fiets’ in de aula van de Amaliahof. De tentoonstelling is tot eind maart te zien op vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur.

De opening op vrijdag was een gezellig samenzijn. Er hangen tien schilderijen met het gezicht op Haastrecht waar fietsers op te zien zijn. Jos vindt het altijd weer een mooi gezicht om al die mensen op de fiets door het dorp te zien gaan. Zowel op de recreatie- als op de racefiets. Daarnaast hangen nog wat kleine schilderijtjes van Haastrecht. Heel trots is hij op het schilderij waarop de ontstaansgeschiedenis van de naam Havekedrecht afgebeeld staat. De doorwaadbare plaats in de IJssel van de heer Havik. Op de achtergrond staat het fictieve machtige kasteel van de heer van Arkel.

Schilderen

Jos Crezée woont met zijn vrouw twee jaar in Haastrecht. Hij is gepensioneerd docent kunstvakken en heeft nu meer tijd gekregen om te schilderen. Het liefst werkt hij met acryl- en olieverf. Hij schildert dorpsgezichten, landschappen, koeien en bloemstillevens.
Om de omgeving te verkennen trok hij als tekenleraar altijd op de fiets er op uit. Hierdoor is hij het heel interessant gaan vinden om fietsers op zijn schilderijen af te beelden. Dit leuke effect is nu te zien op ‘Haastrecht op de fiets’.
Jos heeft plannen om schilderlessen te gaan geven. Hij verkent daar al locaties voor.

Cees Reichard

Afbeelding
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 53 minuten geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 5 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 19 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 21 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk gisteren
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 2 mei, 12:00