Afbeelding
Hester van der Vlist

Muziekvereniging Concordia weer in concert

Algemeen

Muziekvereniging Concordia Haastrecht laat na twee jaar weer van zich horen in de Hervormde Kerk Haastrecht. Klaas Coulumbier heeft met de compositie ‘Circles of Consolation’ een moment van bezinning gecreëerd voor al wie afscheid moest nemen van dierbaren, maar ook opnieuw verbondenheid mogelijk gemaakt tussen muzikanten, die gedurende vele maanden de beleving van samen musiceren hebben moeten missen.

Muziekvereniging Concordia Haastrecht heeft, vanwege de maatregelen met betrekking tot corona, 1,5 jaar niet samen de beleving kunnen ervaren van samen musiceren. In de zomer 2021 zijn ze weer bij elkaar gekomen en hebben de compositie van Klaas Coulumbier ingestudeerd. Vanavond was de professionele uitvoering in de Hervormde Kerk, waarin de ervarenheid en professionaliteit van Muziekvereniging Concordia Haastrecht voortreffelijk naar voren kwamen. De verbondenheid tussen de muzikanten was duidelijk hoorbaar.

Namens de Hervormde Kerk zat Joke Molenaar de dienst voor. Wethouder Bert Bening vertegenwoordigt de Gemeente Krimpenerwaard. Dhr. Bening vertelt enthousiast dat in zes kerken in de Krimpenerwaard de compositie ‘Circles of Consolation’ te horen gebracht gaat worden. Het initiatief voor de bezinningsmomenten komt van predikant Chris Koole. Hij is deelnemer van de gemeente brede ‘denktank’. In de denktank zitten vertegenwoordigers van: zorg en welzijn, bedrijfsleven, sport, cultuur, jeugd en kerken/parochies.

De coronapandemie heeft ook in de Krimpenerwaard om zich heen gegrepen. Maar door talloze (vrijwillige) initiatieven was de verbondenheid en saamhorigheid groot in de Krimpenerwaard.

Er wordt een gedicht voorgedragen.

  1. Susanne Blanco:
    “Maar de lente wist het niet ... (ingekorte versie)
  2. Omdat de lente het niet wist,
  3. leerde iedereen
  4. de kracht van het leven…

De klanken van hoop en troost kwamen in muziek en tekst tijdens de bijeenkomst duidelijk naar voren. Het publiek was erg enthousiast en klapte bij het slotakkoord enthousiast mee.

Nieuwsgierig geworden?

U kunt het nummer ‘Circles of Consolation’ nog beluisteren op:

Vrijdag 29 oktober om 20.00 uur in Ouderkerk aan den IJssel, muziekvereniging Excelsior

Vrijdag 29 oktober om 20.00 uur in Berkenwoude, muziekvereniging DHTSG

Zaterdag 30 oktober om 20.00 uur in Lekkerkerk, muziekvereniging Lekkerker

Zaterdag 30 oktober Het Kwartier in Stolwijk, Stichting Stolwijk Ontmoet een Benefiet-Korenfestival (deelnemende koren zijn: IJsselmannen, Vlister Zangers en Het Polderkoor).

Hester van der Vlist

Afbeelding
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 13 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 15 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 18 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 20 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 23 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 1 mei, 19:00
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00