Anita Thuis (links) en Renate Lankhorst hebben vertrouwenin een goede continuïteit van de praktijk.
Anita Thuis (links) en Renate Lankhorst hebben vertrouwenin een goede continuïteit van de praktijk. Cees Reichard

Wisseling van de wacht van de oefentherapeut in Haastrecht

Algemeen

Renate Lankhorst neemt de praktijk van Anita Thuis over

Na 31 jaar beëindigde Anita Thuis op 30 april 2022 haar werkzaamheden als oefentherapeut Cesar in Haastrecht. Renate Lankhorst neemt de praktijk van haar over.

Anita Thuis vindt dat zij toe is aan een nieuwe fase in haar leven. Zij wil meer tijd voor haar gezin, vrijwilligerswerk en hobby’s. Zij doet graag aan beweging en zij sport veel. Daarnaast tuiniert ze, ze zingt en gaat graag naar het theater. Anita kijkt met veel genoegen en voldoening terug op haar periode in Haastrecht. “Ik heb hier altijd met plezier en met fijne mensen gewerkt. Ik werk hier drie dagen. Buiten het patiëntencontact werk ik ook met groepen, o.a. in Hof van Stein. Verder heb ik met de huisartsen het looprecept opgezet. Op de dinsdag gaan we dan vanaf het Concordiaplein om één uur met belangstellenden een half uur lopen. Na mijn vertrek blijft dat.”

Beweegroute

Met plezier kijkt zij terug op de beweegroute die vorig jaar juni door haar met fysiotherapeut Marije Bosboom opgezet is. Jolanda Gerbrandts van Welzijn Krimpenerwaard was hierbij betrokken. “Grote waardering heb ik voor Josefien Versteeg die het ontwerp, de illustraties en de folder gemaakt heeft.”

Via het Netwerk Chronische Pijnen Gouda heeft Anita haar collega Renate Lankhorst benaderd om haar op te volgen. Sinds 2013 zijn ze beiden in de diagnostiek en behandeling van chronische pijnen geschoold. En Anita vindt het belangrijk dat dit in de praktijk gecontinueerd wordt.

Mooie uitdaging

Renate Lankhorst is al 20 jaar werkzaam als oefentherapeut Cesar. Zij heeft een praktijk in Waddinxveen en deze blijft ze houden. “Toen ik door Anita benaderd werd, vond ik het direct leuk om haar praktijk over te nemen. Ik heb zin in deze mooie uitdaging. Voor mij is Haastrecht niet helemaal onbekend. Ik woon in Schoonhoven en Haastrecht ligt vaak op de route voor mijn wandel- en fietsactiviteiten.”

Naast het Netwerk Chronische Pijn is Renate ook werkzaam als slaapoefentherapeut en psychosomatisch oefentherapeut. “Ik ben me steeds meer gaan oriënteren op de doelgroep met psychosomatische klachten, maar ik vind het ook nog steeds leuk om met iemands houding aan de slag te gaan en zo even met iemand ‘mee te lopen’. Mensen helpen en hen al coachend leren hun klachten onder controle te krijgen, daar ligt mijn hart. Ik vind het leuk om dit in Haastrecht te kunnen bieden.”

Zowel Anita als Renate hebben vertrouwen in een goede continuïteit van de praktijk.
Voor meer informatie zie website: www.oefentherapiehaastrecht.nl.

Cees Reichard

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00