De peuterspeelzaal heeft een eigen speelplein gekregen op de tijdelijke locatie.
De peuterspeelzaal heeft een eigen speelplein gekregen op de tijdelijke locatie. Sjoukje Dijkstra

Peutergroep Lodewijkje verhuisd naar nieuwe locatie

Algemeen

In de voorjaarsvakantie was het zover, de verhuizing van Peutergroep Lodewijkje naar hun tijdelijke huisvesting! In het scholencomplex aan de G. van Damstraat zijn de peuters sinds afgelopen maandag ondergebracht. Ze zijn blij met hun nieuwe onderkomen.

“Zowel de groepsruimtes als het buitenspeelterrein welke direct aan de groepen grenst, zijn prachtig geworden”, laat de organisatie weten. “Tijdens het binnen- en buiten spelen worden de kinderen uitgedaagd. Binnen zijn er verschillende hoeken waarin ze kunnen spelen en de tuin heeft een grote zandbak met pergola met schaduwdoek, een speeltoestel met glijbaan. Op de straat kunnen ze fietsen alsof ze echt in het verkeer zijn.”

Maandag 7 maart opende de groepen voor het eerst hun deuren. Ook de ouders konden weer mee naar binnen om een kijkje te nemen. Sommige kinderen moesten even wennen, maar door de uitdagend ingerichte groepsruimtes won hun nieuwsgierigheid en gingen ze al snel op in hun spel. Zowel de kinderen als ouders reageerden erg enthousiast en zijn blij dat er zoiets moois in zo’n korte tijd is gemaakt voor een tijdelijke locatie. De pedagogisch medewerkers werden warm verwelkomd een verrast met een taart vanuit de Graaf Jan, de Hobbitstee en de Howiblo.

Overgang basisschool

Rolien Wiggelinkhuizen van KMN Kind & Co laat weten: “We kijken uit naar een goede samenwerking met de scholen, waarin de kinderen centraal staan. Voor de kinderen is het een groot voordeel dat we nu in het scholencomplex zitten en samenwerken met de scholen. Ze kunnen al meekijken met de kleuterklassen. Ook kunnen we de kinderen van bijna 4 jaar meer uitdagend materiaal bieden. Daarnaast kennen ze de kleuterjuffen straks al, wat ze een veilig gevoel zal geven wanneer ze voor het eerst naar school gaan. Dit alles draagt eraan bij dat de overgang naar de basisschool straks minder groot is. Binnen het scholencomplex bevindt zich ook BSO Jonkies, waar de kinderen terecht kunnen voor opvang na schooltijd, als ze eenmaal op school zitten.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 12 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 14 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 19 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00