Brief aan mijn kinderen

Lieve kinderen, 2022 is nog maar net begonnen, en we beginnen het helaas zoals we 2021 afsloten. In onnodige lockdown. Gelukkig mogen jullie weer naar school deze week. De vraag is dan: hoe lang?

Het bangmaakvirus slaat wild om zich heen. Ik heb jullie heel lang geprobeerd af te schermen. Gedaan alsof alles normaal was, zoveel mogelijk gefocust op de dingen die konden. Tegelijkertijd tot nadenken aangezet bij het zoveelste indoctrinatie jeugdjournaal. Dat heeft als gevolg dat jij (mijn lieve dochter) er zelf voor hebt gekozen geen mondkapje te dragen op school. ‘Ik hoef het lekker niet’, zeg je dan. En jij, mijn lieve zoon, weet nu al dat je niet moet vertrouwen op de overheid. Die liegt en bedriegt, zoals minister clownschoen.

Het vernietigende 2G rapport van Raad voor de Rechtspraak hield hij eventjes vijf weken bij zich. Ook de cijfers van het RIVM klopten niet: 65% van de mensen die corona kregen in december, bleken opeens volledig gevaccineerd. Hoe dan? Ik leer jullie dat je altijd eerlijk moet zijn, maar hoe kun je dat volhouden als zelfs die volksvertegenwoordigers liegen en bedriegen? ‘Ja, lieverd, jij mag niet liegen. Rutte ook niet, maar hij doet het toch en komt ermee weg?’ Wat een voorbeeld.

Ik probeer jullie te laten zien wat goed is. Daarin zal ik altijd het hoognodige doen om jullie te beschermen. Wat mij betreft zullen jullie dan ook nooit of te nimmer ingeënt worden met dit vaccin, waarvan de langetermijnbijwerkingen nog steeds onbekend zijn.

Gelukkig toonde onderzoek van UMC Utrecht vorig jaar al aan dat een corona infectie bij kinderen net zo ongevaarlijk is als een willekeurige verkoudheid. Gezien ik jullie ook nooit zal inenten tegen verkoudheid, is deze prik overbodig. Jullie hoeven jullie toekomst niet op te offeren voor oma. Die zou dat ook nooit wensen.

Waarschijnlijk hebben jullie het al lang eens gehad. Dan is jullie immuniteit versterkt en hebben jullie bescherming. Helaas, kan ik jullie niet voor 100% beschermen tegen het bangmaakvirus. Kinderen die niet meer mogen of willen spelen, omdat jullie niet gevaccineerd zijn, het kan voorkomen. Ook vrees ik de dag dat jullie een QR-pas aangemeten krijgen. Die komt er niet, is ons beloofd, maar ze beloofden ons wel meer in Den Haag, en kijk waar we nu staan.

Lieve kinderen, ik hou van jullie, en ik zal jullie altijd beschermen. Dat is mijn belofte aan jullie. Liefs, mama.

Sjoukje Dijkstra

Inhoud, standpunten en meningen in een column zijn van de auteur en niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de redactie of de uitgever.

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten