Ellen van Leeuwen

Hekjes houden Nieuwstraat veilig voor scholieren

Hij reed een paar maanden geleden met zijn auto door de Nieuwstraat tijdens het uitgaan van de Mariaschool. Raadslid René van den Hoogen: “Wat staan hier veel mensen op straat, en waarom gaan ze niet aan de kant? Dat moet toch anders kunnen?”

Als raadslid drinkt hij op verzoek een bakkie koffie met Oudewatenaren, om zo te ervaren wat er leeft in de stad. Op de koffie bij Annika Huizinga bespreken ze samen de onveilige verkeerssituatie in de Nieuwstraat. Terwijl kinderen worden gebracht en opgehaald en daarbij de straat moeten oversteken en door de straat fietsen, rijden auto’s ook door de straat. “Het is wachten tot het een keer misgaat”, vertelt Annika.

René maakt er werk van. Paaltjes in de straat, is niet mogelijk, maar samen met de gemeente vindt hij een passende oplossing. Sinds afgelopen vrijdag worden er elke ochtend en middag hekjes geplaatst aan het begin en einde van de Nieuwstraat. Auto’s kunnen dan ongeveer een half uur geen gebruik maken van de straat.

Directrice Anne Marie Nobel is bij met de hekjes, ze zullen veel bijdragen aan de veiligheid. Na een proefperiode, wordt beslist of de hekjesconstructie blijft bestaan.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten