Hallo! Is het nu eens klaar?

Mensen zijn het zat. Dat merk je overal aan. Zat van de sneeuw en kou. Hallo! Het is lente. Zat van de corona maatregelen. Hallo! We zijn al een jaar bezig, en met wat voor resultaat? Failliete ondernemingen, mensen wie het water aan de lippen staat. Hallo! We verzuipen! Zat van de Rutte-doctrine. Hallo! Is dat is nu het nieuwe normaal?!

Onderweg naar IJsselstein rij ik langs een bord, met daarop een steunbetuiging aan Omtzigt.’Omtzigt for president’. Of Pieter Omtzigt premier zou kunnen worden, dat is dan nog even twijfelachtig, maar ik denk dat de meeste mensen die emotie delen. Was er ooit eerder een politicus met zo’n hang naar rechtvaardigheid? Iemand die - soms met gevaar voor eigen leven - wroet in dossiers en de waarheid aan het licht brengt. Natuurlijk was de verontwaardiging groot, toen bleek dat Rutte hem aan de kant wou schuiven. En er dan ook nog over liegen? “Ik heb er geen actieve herinnering aan.” Eerlijk duurt het langst. Daarvan ben ik ook overtuigd. Dat vinden omwonenden aan de Bovenkerkweg in Montfoort ook. Alles wat zij met recente petitie actie willen bereiken, is eerlijkheid, transparantie en gehoord te worden. Helaas, moesten ze het doen met een briefje in de brievenbus. Dat kun je buitengewoon onhandig vinden, ik vind het gewoon een beetje dom. Bovendien - als mama van een van de kinderen wiens kinderen binnenkort naar deze nieuwe school zouden moeten - vind ik de locatie keuze nog steeds onbegrijpelijk. Hoe komen mijn kids ooit veilig op school, met al dat verkeer dwars door elkaar heen? 

Bouwen van het scholencomplex op plaats van de Sporthal is voor mij nog steeds de meest voor de hand liggende optie. De grond is al bouwrijp gemaakt. Waarom gemeente Montfoort dan zo de Hofland locatie er doorheen heeft gedouwd? Wie zal het zeggen? Helaas zijn ze ook in gemeente Montfoort niet wars van politieke spelletjes. De angst om gezichtsverlies te lijden wordt dan gesteld boven het algemeen belang. Dat kan nooit goed gaan. Hopelijk krijgen de omwonenden van de locatie voor het nieuwe scholencomplex geen nul op rekwest, en zal de gemeente écht met ze in gesprek gaan om hun bezwaren en die van andere belanghebbenden te horen! Dat is wat iedereen tenslotte wil: dat er naar ze geluisterd wordt. Dat ze serieus genomen worden.

Kom op, gemeente Montfoort. Dat kunnen jullie best! Dan klinkt het credo ‘We doen het samen’, toch opeens wat minder hol.

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten