Afbeelding
Aad Kuiper

Broodje, Kaas en Eieren

Algemeen

Een leuke vondst, de naam, voor een 'verswinkel'. Inwoners van Driebruggen en zelfs van verder weten de winkel die nog maar betrekkelijk kort bestaat goed te vinden, want niet alleen de naam, maar ook het concept is goed bedacht én goed uitgevoerd.

De aanloop is nog groter sinds 'Broodje, Kaas en Eieren' nog maar pas in een gloednieuw onderkomen zit. En van klanten die stonden te wachten om naar binnen te mogen, hoorde je niets dan lof voor dit initiatief. Een winkel waar je dagverse producten zoals de naam al zegt, brood (maar ook gebak) en zuivelproducten kunt kopen en waar binnenkort nog meer producten in de schappen en koelvitrines zullen liggen. En bijna alles uit de directe omgeving; verser kan het niet. En met de vriendelijkheid en enthousiasme van de mensen die in deze winkel werken is het al net zo positief gesteld. Iedereen is er duidelijk blij mee. Met 'Broodje, Kaas en Eieren'.

De ontstaansgeschiedenis van deze bijzondere formule is zeker vermeldenswaard. Bakker Marius Verweij uit Woerden zorgde al sinds 1998 voor brood in Driebruggen. Eerst náást de lokale supermarkt, de Dagwinkel, en later daarbij 'inwonend'. Maar … de Dagwinkel hield op te bestaan. "Maar je blijft hier toch wel voor brood zorgen", was de de dringende oproep aan de populaire bakker. En nu wilde het toeval (toeval?) dat Dico Treur na een opleiding in toerisme en recreatie en een tot gymdocent eigenlijk nog steeds zijn draai niet had gevonden en de vader van Dico, Laurens Treur, met een aantal bedrijven, waaronder een groothandel in speelgoed (waarbij de loombandjes en de diamond painting-producten de bekendste zijn), in Driebruggen gehuisvest is. Hij was wel bereid om zowel zijn zoon Dico, bakker Marius Verweij en daarbij alle inwoners van Driebruggen ter wille te zijn. Overigens liet Laurens Treur direct weten dat het niet om hem of Dico gaat, maar om de klanten en de kwaliteit van de producten van 'Broodje, Kaas en Eieren'.

Producten van dichtbij

Dico, een bijzonder gedreven jonge man van even in de twintig, beaamde dat en voegde er gelijk aan toe: "We hebben met elkaar een geweldig team en doen alles samen. Want naast Dico werken ook Lenette, Marjolein, Liseth, Hetty en Caroline in de winkel. En in het weekend een jonge ploeg bestaande uit Elian, Rayan, Jaelyn en Janine. Een heel koppel maar allemaal even enthousiast. In januari 2020 zijn wij begonnen in de Esdoornstraat, maar mochten daar eigenlijk niet blijven. We zijn direct op zoek gegaan naar een ander onderkomen en hebben daar van de gemeente een paar keer uitstel voor gekregen, omdat we niets konden vinden. Uiteindelijk heeft Van Vliet, van de installatietechniek, ons min of meer gered: "Wij mochten in hun pand komen zitten op de Kerkweg."

'We zitten hier pas ruim een week", gaat Dico onverminderd enthousiast verder en het loopt allemaal heel goed. We zijn blij met de bakker die ons goed brood en gebak levert." "En wij zijn blij dat we hier in Driebruggen brood en gebak kunnen blijven leveren", valt Marius Verweij hem in de rede. Maar Dico vertelt onverdroten verder: "Hetty de Bruijn en Caroline Treur wil ik graag met name noemen omdat die twee de hele inrichting van de winkel hebben geregeld. Dat hadden professionele winkelinrichters niet beter gedaan. En we halen 90% van onze producten binnen een straal van, pak weg, 10 kilometer. Van de bakker weet je en de worst komt van hiernaast." Dico wijst op pand ernaast waarop inderdaad een vleesverwerkend bedrijf is gevestigd. "We zitten nu op een prachtige locatie en we willen graag blijven vernieuwen. We zijn net begonnen met groente en fruit en starten binnenkort ook met belegde broodjes … Het gaat heel goed en ik vind het heel erg leuk."

Een klant had even daarvoor nog gezegd dat het heel fijn was dat er nu een dergelijke winkel midden in het dorp zat en dat ze van veel mensen gehoord had dat ze er enorm blij mee waren.

Aad Kuiper

Afbeelding