Huttendorp vorig jaar.
Huttendorp vorig jaar.

Geen Huttendorp, wel twee sport- en speldagen op het voetbalveld

Algemeen

Cees Reichard

Door de corona kan er dit jaar in Haastrecht geen Huttendorp gehouden worden. Voorzitter Adri Bakker vindt dit ontzettend spijtig en het bestuur komt nu met een alternatief programma op kleine schaal. Op dinsdag 25 en donderdag 27 augustus worden op het voetbalveld van de VVH met verschillende verenigingen twee leuke sport- en speldagen georganiseerd.

Het Huttendorp bestaat sinds 1988. De OVH bestond toen tien jaar en om dit extra te vieren mochten Bep Walraven, Ad Steenbergen en Adri Bakker van de activiteitencommissie een wens indienen. Dit werd het organiseren van een Huttendorp. Het zou eenmalig zijn, maar door het grote succes werd het een jaarlijks terugkerend evenement dat nog steeds bestaat. Adri Bakker is vanaf het eerste uur voorzitter.

Het Huttendorp wordt in de laatste week van de schoolvakantie georganiseerd. Na een lange vakantie gaat de jeugd zich dan wat vervelen. Het is een leuke speelactiviteit voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Voor deze ene week wordt er altijd een burgemeester benoemd en Adri vindt het altijd weer spannend om iemand te vinden die bij het thema past. Dit is tot nu toe nog altijd gelukt.

Veel activiteiten

De week start altijd met de bouw van de hutten en daarna zijn er allerlei leuke activiteiten. Wil je er niet aan meedoen, dan mag je ook fijn in de hut blijven om het bijvoorbeeld verder uit te bouwen of te spelen. Veel verenigingen verlenen hun medewerking door een programma te organiseren. De Haastrechtse visvereniging en de volleybalclub (VCH) doen bijna vanaf de beginjaren mee. Elk jaar houdt de visvereniging viswedstrijden aan de IJssel. Wim Jansen organiseerde dit altijd en als prijzen zijn er bekers die door de jeugd zeer op prijs worden gesteld. VCH organiseert allerlei balspelen en uiteraard wordt er ook gevolleybald. Ook de Haastrechtse brandweer verzorgt al weer vele jaren allerlei waterspelletjes. Adri heeft het zeer op prijs gesteld dat de brandweer vorig jaar met de extreme hitte extra gekomen is met waterfonteinen. Ook de jeugd had hier veel waardering voor. Vooral als men elkaar dan ook nog nat mag spuiten.

Dorps karakter

"Al die medewerking van zo veel verenigingen hoort bij het dorpse karakter van Haastrecht", vindt Adri. "Het is altijd spontaan. Zelfs nu in deze coronatijd." Adri vertelt dat er nu alles aan gedaan is om iets te organiseren. "Dit komt omdat we allemaal, zowel de leiding als de kinderen en de ouders er een beetje verslaafd aan zijn. Er zijn diverse contacten met de gemeente geweest en het resultaat is dat er twee sport- en speldagen op het voetbalveld gehouden kunnen worden. Op de dinsdag verlenen Yellowbellies Kinderopvang en VCH hun medewerking en op donderdag tennisvereniging Bergvliet en de Kickboksschool. Misschien komt er nog een vereniging bij. Op de donderdagavond is er voor de oudste kinderen een avondspel. Deze start in het voorste gedeelte van de Overtuin."

RIVM-maatregelen

Om reisbewegingen te voorkomen blijven de kinderen tussen de middag op het voetbalveld om te eten. Dat belooft erg leuk en smaakvol te worden. Verder zullen alle RIVM-maatregelen worden nageleefd. Dit betekent onder andere dat door de afstandsregeling de ouders op deze dagen helaas niet mogen komen kijken.

Sponsoren

Adri wil tot slot wel kwijt dat Christa Bakker één van de belangrijkste bestuursleden is die ervoor zorgt dat er voldoende sponsoren zijn. Als mensen in deze tijd haar binnen zien komen weten ze hoe laat het is. Ook dit jaar is het haar weer gelukt. Ook zijn er sponsors die helpen met lekkernijen en goederen te geven. Dankzij deze sponsorgelden en eigen bijdrage van de deelnemers zal er bij de gemeente geen subsidie worden aangevraagd. Tot 19 augustus kan men voor deze twee dagen zich inschrijven bij Adri Bakker in de winkel aan de Hoogstraat. Er is geen inschrijfgeld, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Adri hoopt op een grote deelname en ondanks dat er geen Huttendorp is, hoopt zij dat het reuze gezellige dagen worden.

Adri Bakker, voorzitter vanaf het eerste uur
Yellow bellies verzorgen een sportieve dag
Afbeelding
Deze week in Concordia 39 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden