Woensdag 15 juli vond de Howiblo-uitzwaaidag plaats, waar de kinderen volgens Howiblo-recept de school uit gleden en uitgezwaaid werden door al hun schoolgenootjes en leerkrachten.
Woensdag 15 juli vond de Howiblo-uitzwaaidag plaats, waar de kinderen volgens Howiblo-recept de school uit gleden en uitgezwaaid werden door al hun schoolgenootjes en leerkrachten.

Uitgesprongen, uitgegleden, uitgezwaaid!

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Ondanks corona-maatregelen, werd er op de basisscholen in Montfoort traditiegetrouw uitgesprongen, uitgegleden en uitgezwaaid. Zij het met ouders en familieleden op 1,5 meter afstand. Bij de Graaf Jan van Montfoort school kon de geplande High Tea vanwege corona niet doorgaan, wel werden er ijsjes uitgedeeld op het schoolplein.

Schoolverlaters KBs de Howiblo namen afscheid na een alternatief kamp, waarbij de overnachting in het schoolgebouw plaatsvond. Bij basisschool het Kompas konden de poldersporten gewoon doorgang vinden, maar was de jaarlijkse afsluiting dit keer niet in de aula, maar in de Sint-Janskerk. Wilbert Hoepel vertelt: "Daar was een Bijbelverhaal over hoe de Heere naar Hizkia wilde luisteren toen het ook een hele angstige tijd was met een vijand, net als het dit jaar met Corona ook best een angstige tijd was. Dat we daarom altijd het vertrouwen op de Heere moeten stellen."

Bij KBs de Heeswijk gleden de kleuters al vroegtijdig de vakantie in, om de laatste dag voor de vakantie lekker te kunnen spelen bij boer Hans en de boerderij van Jesse Scholman. Op de Hobbitstee konden de kleuters de laatste dag springend de kleuteringang doorgaan. Ook op de Graaf Jan gleden de kleuters traditiegetrouw uit. Ditmaal met de ouders alleen pas op moment van uitglijden erbij. Normaal gesproken mogen de ouders het laatste uurtje even bij de kinderen in de klas, waarbij de kinderen in het zonnetje worden gezet.

Wilbert Hoepel van het Kompas laat weten: "Ouders zouden in eerste instantie niet op school komen. Gelukkig uiteindelijk wel. En hopelijk was dit de eerste en laatste keer in de kerk. Supermooi dat het kon en mocht, maar in eigen aula is wel veel beter!" Mark te Poele laat weten: "Op donderdag 16 juli waren alle kleutergroepen helemaal leeg. Geen tafels-stoelen-kasten en kinderen. Want deze dag konden de kids lekker spelen op de boerderij bij Boer Hans en bij de boerderij van Jesse Scholman. Waar komt de melk vandaan? Wat kan je ervan maken en komt chocolademelk van de bruine… eh rode koe? Al deze vragen werden beantwoord, maar ondertussen kon er ook flink gespeeld worden!"

Nancy Frouws van de Hobbitstee vertelt: "Op De Hobbitstee is het inmiddels een traditie dat de kleuters springend de laatste dag door de kleuteringang gaan. Allemaal ouders, opa's en oma's en andere groepen erbij. Altijd weer een feestje! Maar ja, zou dat dit jaar weer kunnen? De oudste kleuters maakten zich er een beetje zorgen om. Het zou toch wel doorgaan? Gelukkig hebben we er wat passends op gevonden en werd het weer een feestje. Ondersteund door het liedje "een hele nieuwe groep" en geklap van ouders sprongen de kleuters uit naar de groep 3 bank. Alle nieuwe 3'ers bij elkaar wat een mooi gezicht. Fijn dat alle ouders erbij konden zijn op 1,5 meter afstand."

Pieter Vlooswijk van KBs de Howiblo laat weten: "Woensdag 15 juli vond de Howiblo-uitzwaaidag plaats, waar de kinderen 'gewoon' volgens Howiblo-recept de school uit konden glijden en uitgezwaaid werden door al hun schoolgenootjes en leerkrachten. Vanaf het schoolplein stapten de kinderen in de grote partybus, waarmee een feestelijke rit door Montfoort volgde en op diverse plekken ouders, familie en vrienden hen uit stonden te zwaaien. De bus bracht hen naar de feestlocatie in Benschop. Hier werd eerst even lekker gegeten en vervolgens kon er heerlijk geravot worden in de sloot, op de 'stier', in de kano en/of op het luchtkussen. Kortom: een afscheid én een jaar om (elkaar) nooit te vergeten!"

Bij KBs de Heeswijk gleden kinderen zoals vanouds de vakantie in.
Op De Hobbitstee is het inmiddels een traditie dat de kleuters springend de laatste dag door de kleuteringang gaan.
Bij de feestlocatie in Benschop kon er heerlijk geravot worden door Howiblo leerlingen in de sloot, op de 'stier', in de kano en op het luchtkussen.
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00