Afbeelding
Siem van der Burg

Actiegroep Linschoten houdt actieweekend

Algemeen

Vanuit de hervormde kerk in Linschoten gaat een groep jongeren tijdens de zomervakantie naar Zambia. De actiegroep is aangesloten bij de 'World Servants' organisatie. In Zambia zullen schoolgebouwen en lerarenwoningen worden afgemaakt of gerenoveerd. Om dit goede doel en deze werkvakantie mogelijk te maken is geld nodig. Op 2 en 3 april wordt een 24 uurs-actie gehouden om geld binnen te halen.

Met allerlei acties wil de groep het benodigde geld binnenhalen. Inmiddels is de tussenstand een score van ruim 30.000 euro. Er wordt nog gezocht naar ruim 40.000 euro om het project doorgang te laten vinden. Annelot van der Vaart van de PR commissie van de 24 uurs-actie hoopt dat de actie een succes wordt en dat de meeste activiteiten ondanks de Corona-maatregelen door kunnen gaan.

De grote 24 uurs actie die op stapel staat begint op 2 april om 19.00 uur naast bakker Verweij in Linschoten. Vierentwintig uur lang worden er stenen gesjouwd en doorgegeven in een ronde door Linschoten. Jongeren van jongerenvereniging NIEK gaan in groepen van zes tot acht personen een ronde lopen. Deze ronde wordt 'gelopen' door met z'n zessen in een rij te gaan staan. De achterste persoon geeft zijn of haar steen aan de persoon voor hem of haar en sluit voor aan om weer een steen te ontvangen. Dat gaat door tot de ronde compleet is. Na de complete ronde worden er twee mensen afgelost en gaat het verder. De ronde gaat via de bakker, langs de korte Linschoten naar de Laan van Overvliet. Vervolgens langs de dokter richting Boons Markt en de Brede Vaart, om daarna weer via de Vaartkade Noordzijde bij de bakker uit te komen. Iedere deelnemer kan persoonlijk gesponsord worden. Hij of zij regelt de sponsoren zelf.

Deze actie is gekozen met als achterliggende gedachten sfeer te creëren en te laten zien wat een aantal van de jongeren komende zomer gaat doen in Zambia. Naast het stenen sjouwen is er op vrijdagavond 2 april om 19.15 uur een bingo in de Wingerd en is er om 21.00 uur een bierproeverij naast bakker Verweij. Op zaterdag 3 april gaan de acties om 11.00 uur verder met een djembé workshop, treedt een kinderkoor op om 15.30 en 19.15 uur, is er om 17.30 uur een barbecue en wordt om 19.00 uur de grote 24 uurs actie afgesloten.

Naast dit alles wordt er door een aantal clubs geld opgehaald door cupcakes, pannenkoeken en stroopwafels te verkopen en door het verrichten van karweitjes voor een heitje. Waarbij dat heitje best naar boven mag worden afgerond naar een groter bedrag.

Of alle activiteiten doorgang kunnen vinden is nog wel even spannend vanwege alle landelijke Corona maatregelen. Meer Informatie over de acties en eventuele berichten over de doorgang ervan kunt u vinden op de internetpagina van de actiegroep https://www.worldservants.nl/linschoten of op de Facebookpagina van World Servants Linschoten.

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 13 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 14 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 15 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 20 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 22 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 23 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00