Ongeveer zestig kinderen en volwassenen hebben dit diervriendelijke evenement bezocht.Iedereen vermaakte zich met veel plezier.
Ongeveer zestig kinderen en volwassenen hebben dit diervriendelijke evenement bezocht.Iedereen vermaakte zich met veel plezier. Foto: Cees Reichard

Grote belangstelling voor Lammetjesmiddag

Algemeen

Cees Reichard

Elk jaar wordt op Zorgboerderij Gravestein aan de Steinsedijk in Haastrecht op paaszaterdag ‘lammetjesmiddag’ gehouden. Dit jaar voor de zesde keer en het wordt hoofdzakelijk bezocht door familie, vrienden en kennissen van de deelnemers van de zorgboerderij. Op deze middag kunnen zij hun familie en vrienden laten zien hoe het op de zorgboerderij het leven is. Zij zijn echt trots om hier te mogen zijn en leiden hen graag rond.

Zorgboerderij Gravestein bestaat uit de zorgboerderij en het melkveebedrijf. Zorgboerin Corine Janssen-Boere vertelt dat zij op de zorgboerderij twee groepen heeft. De jeugdgroep en de volwassen groep. De jeugdgroep van 10 tot 18 jaar komt om de week op zaterdag en in de vakantie alle woensdagen bijeen. De volwassen groep van 18+ op maandag, dinsdag en donderdag. Binnenkort gaat men op vrijdag met een nieuwe groep beginnen. De groepen komen van 09.00 tot 16.00 uur.

Veel activiteiten

Een enthousiaste Corine Janssen vertelt dat de deelnemers deze lammetjesdag zelf voorbereid hebben. Ze hebben wafelbeslag gemaakt, een koeiencake gebakken, shelters gerepareerd, eieren verstopt en het erf netjes gemaakt. Voor de aanwezigen waren heel wat activiteiten te zien en te doen. Er was een schaapscheerder die liet zien hoe hij de schapen van hun dikke vacht ontdoet. Men kon meedoen aan een fotospeurtocht, eieren zoeken, ponyrijden, koe knuffelen. Heel leuk vond men om met een lammetje op de foto te gaan.

Door de deelnemers werd koffie, thee en limonade geserveerd met versgebakken wafels of een heerlijke plak koeiencake. Ook verzorgden zij het ijs van ijsboerderij Koel.

Met een lammetje op de foto.
Afbeelding
Dertien mei 15 minuten geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 14 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 16 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 19 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 21 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 23 uur geleden