Dames FCO verliezen na strafschoppenserie

Op donderdag speelden de dames van FC Oudewater een bekerwedstrijd in Ouderkerk aan den IJssel tegen het team van Spirit dat uitkomt in de eerste klasse. Daarin bezetten de dames een keurige vierde positie op de ranglijst. De bezoekers wisten dan ook vooraf dat het geen eenvoudige opgave zou zijn om de tegenstanders een lesje te leren. Wel zorgden de geuite verwachtingen voor een juiste instelling om alles uit de kast te halen.

Spirit - Oudewater 1-1 (Spirit w.n.s.)

De ambiance voor deze bekerwedstrijd kreeg extra cachet door het voorstellen aan het publiek door middel van het opnoemen van de namen van de speelsters. Daarna kon de lichtwedstrijd om 20.00 uur van start. Na een eerste helft met kansen aan beide zijden slaagde de roodwitten erin zonder tegendoelpunten de kleedkamer op te zoeken. Zelf waren de meiden uit Oudewater ook niet aan het scoren van doelpunten toegekomen, hoewel er wel een aantal goed opgezette aanvalspogingen op de grasmat waren gelegd. De 0-0 tussenstand leverde een heel tevreden gevoel op. Al snel na de hervatting wisten de Oudewaternaren op een 0-1 voorsprong te komen, toen de bal uit een hoekschop van Vera van der Wijngaard koppend door Cheyenne Vork werd omgezet in een treffer. Dat leverde een extra boost op en de gehele tweede helft werd er op de toppen van het kunnen gestreden om de voorsprong over de streep te trekken. Pas in de 85e minuut wist de geelwitte tegenstander de lang verwachte gelijkmaker te scoren; 1-1. In de 85e minuut wist Spirit een tegengoal te maken en moest doelvrouwe Leire Middelman zwichten; 1-1. In de slotfase wisten de gasten nog enkele mogelijkheden te creëren, maar uiteindelijk bleef de 1-1 eindstand ongewijzigd. Door het nemen van strafschoppen moest er een beslissing vallen en die leverde Spirit uiteindelijk de winst op en de gang naar de volgende ronde. De dames uit Oudewater wisten helaas maar een keer de doelvrouw te passeren (Lisanne Boere) waar dit Spirit drie keer lukte. Met opgeheven hoofd en veel getankt vertrouwen voor de competitie keerde FC Oudewater terug naar Oudewater. Maar niet na de gastvrouwen te hebben bedankt voor de sportieve wedstrijd en hen succes te hebben gewenst in het vervolg van het bekertoernooi.

Presentatie van de beide elftallen.‘Klinkt opeens je naam uit de loudspeakers’.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 11 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 13 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00