Jaco de Groot pakte de leiding in de wedstrijd in de derde sprong.

Verre sprongen en persoonlijk records

Op zaterdag 20 mei werd er in Polsbroekerdam gesprongen om de Nico Sluis Vleeswarenbokaal. Dit was weer de eerste wedstrijd van het seizoen in Polsbroekerdam. Het zonnetje scheen, een heerlijke dag dus.

Bij de meisjes Topklasse verbeterde Aimée Plaister al in de eerste sprong haar seizoensrecord naar 10.98. Tessa van Vliet deed hier ook in de eerste ronde een schepje bovenop, met een afstand van 11.72. De Meisjes Topklasse waren in vorm in de tweede ronde, Gemma van Oosterom zette hier namelijk een mooie afstand neer van 14.09. In de jongens Topklasse sprongen slechts twee springers om de titel. Klassementsleider Ferran Houdijk liet in de eerste ronde al meteen een mooie sprong zien en zette een afstand neer van 16.93 meter. In zijn tweede sprong verbeterde hij zichzelf met een afstand van 17.43. Plaatsgenoot Harmen Bogaard gooide er in zijn finalesprong toch nog een schepje bovenop met een afstand van 17.96.

Nat

In de junioren topklasse belandden alle springers behalve Harmen Timmerarends in het water in hun eerste sprong. Timmerarends zette hiermee de toon met een afstand van 17.45. Ruben van Eijk herpakte zichzelf in de tweede ronde direct met een PR (persoonlijk record) van 18,79. Wessel Schenk herpakte zich ook met een sprong die resulteerde in een afstand van 16.62. In de tweede sprong werd het wederom een waterballet bij de junioren, ook hier kregen de andere vier springers een nat pak. Ruben van Eijk, Harmen Timmerarends en Wessel Schenk waren de finalespringers bij de junioren. Ruben van Eijk wist zichzelf wederom naar een PR te springen, met een afstand van 19.84, de dagtitel.

Dames

Bij de dames topklasse zette Demi Groothedde al in de eerste sprong de toon met een afstand van 15,50. Joriene Baas sprong in de tweede ronde een afstand van 14.65, waarmee ze zichzelf in de finale sprong. Fabiënne Overbeek herpakte zich in de derde ronde met een mooie afstand van 14.99. Julia van Eijk kwam dicht bij de finale met een afstand van 14.55. Demi Groothedde sprong in de finale naast de dagtitel ook naar een PR van 16.34.

Senioren

Bij de senioren topklasse werd in twee groepen gesprongen. In groep 2 zette Chris Anker al in zijn eerste sprong de toon met een afstand van 16.85. Hij sprong hiermee voorbij het punt waar op dat moment het balletje lag. Dit balletje geeft de verste afstand tot dan toe aan. Deze afstand bleef tot aan de finale nog de verste afstand. Matthieu van Vuuren kwam in de tweede ronde wel heel dichtbij met een afstand van 16.84. Thomas van Midden sprong zichzelf ook naar een finaleplek met een afstand van 15.96. Chris Anker wist de afstand flink te verbeteren met een sprong van 19.38 en een sprong van 19.28. Sander van Vliet viel helaas uit vanwege een blessure. Hierdoor kwam Matthieu van Vuuren in de finale.

De Groot

In groep 1 van de senioren topklasse zette Jaco de Groot een afstand neer van 18.44. Lucas van Eijk kwam hiermee met afstand van 17.92 het meest in de buurt. Wouter van Midden kwam Lucas van Eijk achterna, met een afstand van 17.55. Lucas van Eijk deed in de tweede ronde een schepje bovenop met een afstand van 19.05. Jaco de Groot pakte de leiding in de wedstrijd in de derde sprong weer terug met een afstand van 20.06. Ondanks de natsprongen in de finale bracht de afstand van 20.06 wel de dagtitel bij de senioren topklasse.

Op zaterdag 27 mei zal er gesprongen worden in Zegveld voor het Zegvelds Kampioenschap, deze start om 18.30 uur.

Lijst van gevonden en vermiste dieren 37 minuten geleden
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 19 uur geleden
Fantastische opbrengst collecte Hospice gisteren
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Magenta exposeert 26 apr, 10:00