Jaco de Groot - winnaar senioren.
Jaco de Groot - winnaar senioren. pr

Reinier Overbeek de grote man tijdens polsstokverspringen in Polsbroekerdam

Algemeen

Afgelopen zaterdag is er in Polsbroekerdam gesprongen om de Klever Montage Bokaal. De omstandigheden waren voor de springers niet optimaal, doordat de wind met windkracht 4 van rechtsvoren kwam en het slechts 18 graden was. Voor de meeste springers was het de eerste sprong aftasten wat ze met de stok moesten doen om een zo goed mogelijke sprong neer te zetten. Vanwege de wind kan de stok minder ver in het water en menig springer zette de stok iets tegen de wind in om toch recht over te kunnen gaan. Toch maakten de wolken ruimte voor wat zonnestralen en hebben de springers een mooie wedstrijd weten neer te zetten.

De senioren leken last van de wind te hebben tijdens de Klever Montage Bokaal. Veel springers kwamen hoog in de stok, maar wisten het niet recht of droog te houden. Het was Daniel Cluistra (Haastrecht) die de wedstrijd hier maakte. In zijn derde sprong bleef zijn stok stilstaan en kon hij naar het topje klimmen. Hij sprong hiermee een prachtig persoonlijk record van 19.79 en werd tweede. Ook in de senioren categorie wist ‘een Timmerarends’ een podium plek te bemachtigen. Erwin (Bodegraven) werd derde met zijn afstand van 19.11. De wedstrijd werd in deze categorie gewonnen door Jaco de Groot (Kamerik) met 20.21.

Bij de dames was er eindelijk weer een volle groep aanwezig tijdens de wedstrijd. Helaas moest thuisfavoriet Fabiënne Overbeek (Benschop) na een misgreep bij de insprong in haar eerste sprong stoppen vanwege een lichte blessure in haar pink. Toch stonden er twee Damse dames in de finale en kleurde het podium voor tweedere blauw. Joriene Baas (Oudewater) sprong een opbouwende wedstrijd en eindigde op de derde plek met een mooie 14.40. Eerstejaars dame Laura Maaijen (Haastrecht) sprong zichzelf onder luid gejuich van haar fans naar een tweede plek met 15.07. De fanatieke Demi Groothedde (Jaarsveld) wist in haar laatste sprong net voorbij Laura te gaan en won de wedstrijd met 15.12.

Mark van der Horst (Schoonhoven) heeft in de junioren categorie laten zien dat hij niet vergeten mag worden. Afgelopen winter heeft hij veel looptraining gedaan voor de optimale aanloop naar de stok. Helaas kwam het velen trainen er in het begin van het seizoen niet uit en was het voor hem nog wat zoeken naar zijn vorm. Die lijkt hij nu gevonden te hebben, want met een prachtige 19.06 werd hij tweede tijdens de Klever Montage Bokaal. De winst was natuurlijk voor Reinier Overbeek (Benschop) die met zijn 20.32 zelfs de senioren wist te verslaan. Harmen Timmerarends (Montfoort) werd derde met een prima 18.10.

In de meisjes categorie wist de alles winnende Suzanne Mulder (Vlist) de wedstrijd te winnen met een prima sprong van 14.39. Een afstand waar ze volgend jaar bij de dames categorie ook mee kan doen aan de top. Thalina van der Wind (Snelrewaard) moest begin dit seizoen nog wat zoeken naar haar vorm, maar lijkt hem nu te pakken te hebben. Met een mooie 13.46 is zij op de tweede plek geëindigd. De altijd goedlachse Lieke Stolwijk (Bodegraven) eindigde als derde met 13.01.

Bij de jongens sprong was Jonathan Timmerarends (Montfoort) de verrassing van de wedstrijd. De stok leek het perfecte punt te vinden waardoor hij genoeg tijd had om de stok uit te klimmen. Met deze prachtige sprong zette hij een nieuw persoonlijke record neer van 16.95. Helaas voor hem wist de talentvolle Roy Velis (Benschop) wederom de eerste plek over te nemen met een afstand van 17.43. In de finale sprong van Rick Cazant (Kockengen) zat erg veel dreiging om voorbij de afstand van Velis te gaan, maar hij ging helaas te water met die sprong en bleef steken op de derde plek met 15.87.

 1. Uitslagen
 2. Senioren Topklasse groep 1
 3. 20,21 Jaco de Groot, Kamerik
 4. 19,79 Daniel Cluistra, Haastrecht
 5. 19,11 Erwin Timmerarends, Bodegraven
 6. Senioren Topklasse groep 2
 7. 17,52 Wijnan van Ingen, Zegveld
 8. 17,19 Sander van Vliet, Oudewater
 9. 16,65 Gerwin van Vliet, Linschoten
 10. Dames Topklasse
 11. 15,12 Demi Groothedde, Jaarsveld
 12. 15,07 Laura Maaijen, Haastrecht
 13. 14,40 Joriene Baas, Oudewater
 14. Junioren Topklasse
 15. 20,32 Reinier Overbeek, Benschop
 16. 19,06 Mark van der Horst, Schoonhoven
 17. 18,10 Harmen Timmerarends, Montfoort
 18. Jongens Topklasse
 19. 17,43 Roy Velis, Benschop
 20. 16,95 Jonathan Timmerarends, Montfoort
 21. 15,87 Rick Cazant, Kockengen
 22. Meisjes Topklasse
 23. 14,39 Suzanne Mulder, Vlist
 24. 13,46 Thalina van der Wind, Snelrewaard
 25. 13,01 Lieke Stolwijk, Bodegraven

Volgende week zaterdag zullen de beste Hollandse springers te zien zijn in Jaarsveld in de strijd om de Hollandse titel. Het weerbericht ziet er voor goed uit, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 22 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00