Willeke van Dijk, Frank van Hoorn en Niels van Amstel 'in het licht'.
Willeke van Dijk, Frank van Hoorn en Niels van Amstel 'in het licht'. Gerard van Hooff

TV Linschoten optimaliseert tennisbanen

Algemeen

Op een helverlichte baan spelen deelneemsters aan het opentoernooi van Tennis Vereniging Linschoten hun partij. Het is donderdagavond en bij flarden is de regen er oorzaak van dat de partij even onderbroken moet worden. De baan kan wel een stootje hebben. De all-weatherbanen van TVL laten zich niets gelegen liggen aan de weersomstandigheden. In principe zijn ze het hele jaar door bespeelbaar en alleen bij sneeuw en dooi moet de 'groundswoman' een speelverbod uitvaardigen en gaat desnoods het hek op slot. TVL noemt zich dan ook -in tegenstelling tot het verleden- 'een vereniging die het hele jaar open is'. De laatste renovatie was van 2007 en in het seizoen 2010/2011 is er nogmaals een opknapbeurt gepasseerd.

Niet langer wachten

Plannen om de baanverlichting naar een hoger level te tillen bestonden al wel maar werden enigszins vertraagd door de mogelijke ontwikkeling op het gebied van de ruimtelijke ordening vanuit de gemeente Montfoort-Linschoten. In de buurt van de banen verschenen weliswaar de nodige nieuwbouwhuizen, maar tot een nieuwe visie van de verdere omgeving is de gemeente nog niet gekomen. Niels van Amstel, die zich nadrukkelijk met de opstallen bezighoudt: "De rode contouren zijn een belangrijk aandachtspunt. Wij zitten hier al vanaf 1973 en willen graag een rol blijven vervullen als Groen Hart tegen het nieuwe centrum aan. Mocht het anders lopen, dan nemen we de verlichting mee naar de eventuele nieuwe accommodatie."

Kiest u maar

In de achterliggende periode zijn spijkers met koppen geslagen. Op alle banen van TVL zijn de nieuwe LED-lampen geïnstalleerd. Dat betekent ander licht, andere schakelaars, verbinding via Wifi, programmeerbare tijden en vooral ook: lagere kosten. Willeke van Dijk, van de sponsorcommissie, laat trots de afstandsbediening zien waarmee met een druk op de knop de lampen hun werk doen. Indien gewenst gedimd, maar ook op de volle 100% bij wedstrijden. De keuze op 70% van de sterkte te verlichten is eveneens een mogelijkheid. Volgens secretaris Frank van Hoorn zijn er naast de voordelen voor de tennissers ook positieve gevolgen voor de buurt. Die zijn al door een geluidscherm buiten de tennisgeluiden gehouden en krijgen nu met een vermindering van strooilicht te maken. "Het licht kan ongelooflijk goed op de baan gericht worden. Dakkapellen en slaapkamerramen in de nabije omgeving varen daar wel bij."

LED's Tennis Day

Op woensdag 9 september houdt TVL een 'LED's Tennis Day'. 's Morgens zijn de senioren welkom, in de middag is het de beurt aan de jeugd. Wie niet tot een van deze groepen behoort, kan 's avonds terecht; bij LED-licht!

Van 09.30 tot 13.30 uur: sportieve dubbelspel PLUS-ochtendcompetitie voor senioren Tennis Plussers met koffie-ontvangst, beschuitbol en mini-lunch (deelname 5 euro)

Van 15.30 tot 17.30 uur: Leuke Kids-tennisspelletjes namiddag door Groene Hart Tennisschool met frietje en ijs als afsluiter. (deelname 2 euro)

Van 19.00 tot 23.00 uur: Gezellige dubbelspel avondcompetitie met bruisende nazomertoast, drankje en de onvergetelijke TVL'tjes snacks. (deelname 5 euro)

TVL hanteert een strikt Corona beleid. Natuurlijk begint dit bij ieders persoonlijke bewustzijn en het nemen van voorzorgsmaatregelen.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00