Op pad om zwerfvuil te rapen.
Op pad om zwerfvuil te rapen. Foto: pr

Opruimestafette op Landelijke Opschoondag

Algemeen

Het duurt ongeveer twee jaar voordat een peuk verteerd is en dat blikjes er zelfs vijftig jaar over doen om te verteren. Met acties rondom de Landelijke Opschoondag wordt het zwerfvuil extra onder de aandacht bij de inwoners in de Krimpenerwaard gebracht. Op zaterdag 18 maart organiseert Krimpenerwaard Schoon samen met de gemeente Krimpenerwaard de opruimestafette. Alle inwoners van jong tot oud kunnen hieraan meedoen.

De wethouders Wisja Pannekoek en Pascal van der Hek geven op deze dag om 09.00 uur het startsein bij het gemeentekantoor aan de Raadhuisstraat in Bergambacht. Daar staan dan materialen klaar om zwerfvuil te rapen.

De inwoners die graag hun eigen straat of wijk willen opschonen kunnen bij Stichting Krimpenerwaard Schoon materialen krijgen zoals afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken. Het verzamelde zwerfvuil wordt dan ook opgehaald.

De Morgenster

Verschillende scholen doen in de weken voorafgaande en ook na 18 maart actief mee. Ook hier informeert en begeleidt Krimpenerwaard Schoon de leerlingen en levert de materialen om de omgeving van de scholen zwerfvuilvrij te maken. Zo zal de christelijke basisschool De Morgenster in Haastrecht op vrijdag 17 maart van 08.45 tot 10.00 uur in actie komen. Ongeveer 65 leerlingen zullen dan het centrum van het dorp opschonen.

Omdat het hele jaar door in Haastrecht en Vlist veel aandacht is voor het rapen van zwerfvuil vinden in deze twee dorpen geen speciale acties tijdens deze Landelijke Opschoondag plaats.

Om in de Krimpenerwaard mee te kunnen doen kan men zich melden via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.

Cees Reichard

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00