Afbeelding

Activiteiten Opschoondag in Haastrecht en Vlist

Algemeen

In verschillende kernen in de Krimpenerwaard gaan deze week scholen, verenigingen, wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard zwerfafval opruimen. Ook in Haastrecht en Vlist wordt het zwerfafval te lijf gegaan.

Op zaterdag 19 september tijdens de Opschoondag / World Clean-up Day wordt vanaf 09.30 uur door de inwoners van Haastrecht en Vlist het zwerfafval geruimd. Tot nu toe verleent de huidige vuilraapploeg van ongeveer tien personen hieraan haar medewerking.

Inwoners die ook hun handen uit de mouwen willen steken om het dorp schoner te krijgen worden uitgenodigd mee te doen en zich om 09.15 uur te melden bij de oude brandweergarage aan de Bredeweg 29.

Vanaf deze locatie start ook SGP-raadslid Jan Verburg met drie personen om het zwerfvuil langs de Vlist te rapen.

Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen. Kinderen onder begeleiding van een ouder zijn ook welkom. Afgelopen vrijdagmiddag zijn de kinderen van de YellowBellies Haastrecht al zwerfvuil gaan rapen.

Eigen omgeving

Ook is het mogelijk dat inwoners met buren en/of straatbewoners hun eigen omgeving schoonmaken. Stichting Krimpenerwaard Schoon stelt materialen beschikbaar zoals knijpers, handschoenen en vuilniszaken. Na de opruimactie kan men de materialen samen met het ingezamelde afval, hier ook weer inleveren.

Met alle hulp van veel vrijwilligers worden Haastrecht en Vlist weer vrij van zwerfafval.


Eigenlijk behoort deze actie overbodig te zijn. Als jij je ook ergert aan de blikjes, petflessen en ander zwerfvuil help dan mee om je buurt of straat weer schoon te krijgen. Meld je dan aan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.
Samen maken we onze buurt weer schoon!

Cees Reichard

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 5 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00