Afbeelding
Foto: Mireille van der Ham

Kerstspullen weer naar zolder ...bomen in de versnipperaar

Algemeen

Woensdagmiddag 11 januari konden tussen 13.00 en 16.00 uur de kerstbomen weer ingeleverd worden in de gemeente Krimpenerwaard. In Haastrecht kon dat op twee punten; op het Concordiaplein en op de kruising van de Erasmusstraat - de Ruyterstraat.

Hard gewerkt

In heel Haastrecht deden veel kinderen, met daarbij soms wat hulp van ouders of een opa of oma, flink hun best om de bomen in te leveren. Iedere ingeleverde boom leverde 50 cent op, wat bij veel kinderen motiveerde om zoveel mogelijk bomen bij elkaar te krijgen. Een vriendengroep van basisschool de Pelikaan haalde ruim veertig kerstbomen op, twee andere jongens presteerden het om meer dan honderd bomen te verzamelen. Met dezelfde trots kwam een jongetje zijn verdiende vijftig cent in ontvangst nemen, toen hij samen met zijn moeder hun eigen kerstboom kwam inleveren. Een leuk gezicht om op deze woensdagmiddag kinderen te zien rijden, slepen en sjouwen met de opgespaarde kerstbomen.

Samenwerking

Op beide punten stonden werknemers van de gemeente om de bomen te tellen en het extra zakcentje aan de kinderen uit te betalen. Een werknemer van firma Kruiswijk zorgde ervoor dat de bomen met behulp van een kraan in een grote vrachtwagen afgevoerd konden worden. “De samenwerking tussen Kruiswijk en de gemeente ontstond een jaar of drie geleden, voorheen werden de kerstbomen in de auto’s van de gemeente vervoerd, dat kostte veel meer tijd.” vertelt een medewerker van de gemeente. De bomen zullen versnipperd worden en als compost gebruikt worden.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Afbeelding
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 12 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 13 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 14 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 15 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 17 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 19 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 22 uur geleden